Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Konec marných exekucí a shovívavost v plnění oddlužení. Chystá se velké odpuštění od anonym - Doufám, že tato podpora vyčůránků neprojde.Ano , chápu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 4. 2020 13:48

    bez přezdívky

    Doufám, že tato podpora vyčůránků neprojde.Ano , chápu že se člověk dostane do finančních problémů ani nemrkne.Ale z valné většiny to je vlastní nezodpovědností.Mám dluh tak se ho snad snažím splácet.Nikdy nebývá, že z ničeho je něco.Chodí upomínky.Má dcera si bohužel vzala na bývalého přítele úvěr.Byla hodně naivní a bude za to holt platit několik let.Dotyčný je vysmátý,v insolvenci kterou se ani nesnažil splácet,nasekal si vědomě spoustu dalších dluhů,bez mrknutí oka okrádá jako živnostník dál.A vše mu prochází.Je mi z toho na blití.Bohužel k nevýhodě všech poctivců ,co své pohledávky řádně platí je to hodně smutné.A jestliže stát umožní těmto parazitům takto fungovat tak je něco hodně špatně.Rozhodně zde neplatí, že s poctivostí nejdál dojdeš...za blbce jsou všichni ti co dodržují pravidla.... zloděj je chudák chráněny státem.

  • 7. 4. 2020 9:49

    Milan1960

    Je to přesně tak, jak píšete. 90% exekucí je způsobena vlastní blbostí, liknavostí, špatným podnikatelským záměrem, finanční negramotností. Každý by měl zaplatit alespoň částku, kterou si půjčil bez ostatních nákladů. Kvalita výuky ve školách začala klesat zavedením dotací za každého žáka od státu, důsledky se dostavují. Nebudou-li exekuce, nebudou exekutoři. Bohužel na to doplácejí ti poctiví. Půjčit si mohu pouze na to, co jsem schopen bez problému zplatit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).