Hlavní navigace

Názory k článku Kolik si naspoříte v Modré Pyramidě s Trendem?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2015 23:51

    Ach jo... (neregistrovaný)

    Lepší úrok jen z nízkých hodnot, kde se o ně "postarají" poplatky. A aby to bylo sichr, tam jsou nutné každoroční příhozy, tudíž co nejvyšší úročená částka nejde vložit na začátku.
    K tomu jako bonus pro francouzské akcionáře vstupní poplatek.

    No, 3,5 řádku, ale je nich vše podstatné, z čehož polovina v článku chybí.

  • 1. 12. 2015 10:57

    Stavebky (neregistrovaný)

    Vůbec se mi nelíbí parazitování stavebních spořitelen na státu. Bez státního příspěvku (podpory) se jedná o naprosto nekonkurenceschopné produkty (ústavy). Pochopitelně to dotujeme my všichni daňoví poplatníci pod taktovkou Ministerstva financí. Doufám, že stavební spoření, kdysi výborný až výchovný produkt co nejdříve zanikne. Již roky je to předurčeno k zániku. S modrým morem nikdy - je to jako podepsat smlouvu s ďáblem.

  • 1. 12. 2015 11:36

    Hynek (neregistrovaný)

    Založit dnes stavební spoření pro děti je za současných podmínek holý nesmysl. Není naprosto podstatné, kolik činí zhodnocení, zda je to 3,5% nebo 3,80%, je to totiž úplně jedno. Autor, podobně jako mnoho jiných autorů, buď placených institucemi, nebo naprosto neznalých věci, zapomíná na další nevyhnutelné náklady spojené s obdobím po ukončení SS pro děti.

    Jsou 2 možnosti, jak ty peníze ztratit:

    1/ Opatrovnický soud nepovolí vytažení peněz ze SS, banka si mne ruce, protože ví, že v budoucnu budou sazby vyšší a ona bude mít kapitál za 0,5%, tedy téměř zadarmo. Ten potom v době vyšších sazeb půjčí za 6% a více a je v pohodě. A jestli si někdo myslí, že rodič přijde do banky a dohodne se s ní na vyšší sazbě, tak se hluboce mýlí. Jedinou odpověď, kterou obdrží, je přijďte za v době plnoletosti dítěte nebo přineste rozhodnutí soudu. Rozdíl může dělat klidně desítky % za těch více než 10 let.

    2/ Opatrovnický soud není zadarmo, snad jen s výjimkou podání. Jsou to náklady spojené s nutností zřídit vhodné alternativní produkty, kam bude spoření převedeno, se správně sepsaným návrhem, účastí na soudu, náklady spojené s komunikací, dopravou a mnoho jiného. Našetříme 150.000,- Kč a ztratíme klidně deset nebo i 20.000,- Kč. A to nepočítám s možnou ztrátou z alternativního produktu. Vybrat totiž spoření jen tak v zásadě není možné.

  • 1. 12. 2015 12:03

    Lubik (neregistrovaný)

    „Založit dnes stavební spoření pro děti je za současných podmínek holý nesmysl“ Máte pravdu, já se však domnívám, že se najdou mraky lidí, kteří si spoření (nejen stavební) pro děti založí. Prostě kvůli tomu, že „ušetří“ 1.500 Kč poplatek, tak nevidí to ostatní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).