Hlavní navigace

Názor k článku Kolik najezdíte, tolik zaplatíte. Allianz mění pravidla hry od Petr Dufek - Jako inovace ve způsobu výpočtu povinného ručení je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 9. 2016 10:45

    Petr Dufek

    Jako inovace ve způsobu výpočtu povinného ručení je to opravdu zajímavé. I když souhlasím s vyjádřením, některých mluvčích pojišťoven, že určitým způsobem nájezd kilometrů již ve výpočtu ceny zahrnut mají (jen méně okatě) a díky tomu i s menším dopadem na cenu.

    Osobně Allianz v držím palce (i přes to, že se jedná o konkurenční společnost), aby jim toto nezlomilo vaz. Protože nejčetnější skupinou s nájezdem do 5000 kilometrů jsou "víkendový řidiči" často věkově 60let a více.
    Právě tato skupina má často vyšší škodovost díky tomu, že vyjedou na ulici 1 či 2 x do měsíce, kdy i díky vyššímu věku mají pomalejší reakce a způsobují nehody (a to beru v potaz, že desítky let předtím jezdili bez nehod - i zde totiž platí přísloví: Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne).

    Ale kdo ví, třeba se pletu a nakonec to vyvolá novou "cenovou válku", která zastaví nebo spíše upraví způsob zdražování pojištění motorových vozidel. A výpočty budou zase o kousek spravedlivější k řidičům, kteří nebourají.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).