Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kevin Brown: Staňte se milionářem za týden. Podvrh firmy, která neexistuje od TSB forever - Pokud si chcete dopisovat s podvodniky, tak na http://thescambaiter.com/ najdete...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2010 13:39

    TSB forever (neregistrovaný)

    Pokud si chcete dopisovat s podvodniky, tak na

    http://thescambaiter.com/

    najdete potrebne know-how a muzete tam pak sdilet sve ulovky. Je to velmi srandovni protoze jim muzete odepisovat treba jako John Rambo a pak jim posilat pas Johna Ramba z neexistujici zeme.

    Pro zacatek si vytvorte nekolik fiktivnich osob, dobra startovni kombinace je sef+jeho sekretarka, muzete jim udelat profily na FB. Kolega z prace ma haryho potera a sekretarku mu dela hermina a nabizi jim naoplatku sve carodejnicke sluzby a dost casto je primeje k dlouhym mezinarodnim telefonim konzultacim. Zkuseni machri vytvareji cele fiktivni firmy prodavajici nejaky nesmysl - kuprikladu sibirskou zimni tmu a pak se vymlouvat ze nemuzeme platit za jejich fiktivni zbozi penezi, ale ze bychom to mohli zaplatit ve zbozi a vyjmenovavat vyhody jake by jim zakoupeni sibirske zimni tmy prineslo.

    Fantazii se meze nekladou, muzete je vytacet nekonecne zpusoby. Kuprikladu si od nich nechat poslat fakturu a pak smlouvat o cene smerem nahoru a tipovat kolikrat jsou schopni opakovat poslani faktury za rekneme diamanty s postupne se zvysujici castkou. Dobre je take pozadovat vodotesne zabaleni kvuli lodni preprave aby byl balik co musi poslat vetsi a tezsi. Poprve vyfotite mokry papir a poslete jim ho se stiznosti ze nemuzete precist co a kam jim mate poslat. Pointa je jim generovat naklady jakymkoliv zpusobem a porad predstirat ze ty penize co jim posilate jsou proste hned nadosah ruky. Poslete jim treba telefoni cislo AOL supportu a vysvetlete jim ze se maji nechat prepojit na johna ramba.

    Autor clanku moc kreativni nebyl, asi to byl jeho prvni ulovek. Jako vsechno tak i tohle chce praxi.

    Pokud se treba jedna o placeni pres western union, potrebujete ziskat validni tracking number. To ziskate tak ze si poslete nejakou malou castku treba $1 sam sobe, ale nevyberete si ji a pak tohle cislo davate ruznym podvodnikum aby videli ze platba je na ceste. Kdyz uvidi ze penize jsou k nim naceste tak uz pro vas udelaji prakticky cokoliv. Obvykle se po nich zada foto s nejakou zajimavou ceduli v ruce, napriklad at vyceni zuby a bude drzet v ruce ceduli "JEZTE MRKEV - JE ZDRAVA!"

    Je potreba byt kreativni. Chce heslo k transferu pres western union? No to je smula ze si ho uz nepamatujete, ale mluvili jste o tom se svym pritelem ktery ted pracuje jako napotvoru v jejich zemi jen pouhych 500km od nich, tady je jeho adresa, no urcite ho tam zastihnete, on vam s tim pomuze. Jako poznavaci znameni bude to ze ponesete 4 mrtve husy v ruce.

    Je to proste hra kdo z koho. Oni vam nabizeji fiktivni sluzby, vy jim delejte na oplatku to same abyste je zabavili dostatecne dlouho. Kdyz uz se na vas tak po 2 mesicich vykaslou tak si vemte dalsi z vasich identit a pokracujte dal jako nekdo jiny. Kdyz se to naucite tak tato zabava nestoji vic nez 10 minut denne.Je potreba je dostatecne zamestnat vyzadovanim ruznych potvrzeni, a vyplnovanim nesmyslnych dotazniku. Diktujte si podminky - vy mate prachy ktere oni chteji ziskat, tak at se snazi. Nepristupujte na jejich podminky, ale navrhujte sve vlastni, cim vice nesmyslne tim lepe. Podle prilezitosti delejte urazeneho, hloupeho, postizeneho nemoci, zadejte od nich prispevek na leky pro svou starou matku, ktera umira na otravu tiberiem. Taky je dobre reklamovat ze nemuzeme otevrit ty soubory co poslal at to zkusi z maca, nez sezene maca tak ho to zamestna. Kdyz chce kopii vaseho pasu, vezmete tak 200 MB soubor, prejmenovat na passport.jpg a poslat. Viry jim neposilejte, ale je dobry jim posilat zip v zipu treba tak 100x.

  • 22. 11. 2010 20:24

    Denek (neregistrovaný)

    Tak takhle už jsem se dlouho nenasmál....skvělý doplněk k článku !

  • 22. 11. 2010 23:46

    TSB forever (neregistrovaný)

    Nejlepsi sranda je kdyz napalite jednoho podvodnika nekolikrat za sebou ze svych ruznych identit a cekate zda uz s tim podvadenim skonci nebo ze mu to jeste nestacilo.
    Dobre treba je nechat je zacvakat postovne a pak poslat neco tezkeho. Ja pouzivam lednicky z mistnich sbernych surovin pac jsou tezsi nez pracky. Muj rekord je 3x lednicka do GB, ale na TSB najdete machry kterym se to povedlo i 5x jedne osobe. Nekteri tedy posilaji spalky, ale ty ja nemam kde sehnat. Ja jsem priznivce lednicek pro priznivy pomer vaha vs objem.
    Porad mne vrta hlavou zda by nesel rozumne poslat vrak auta, koupit se da velmi levne.

    Pokud chcete zacit s TSB doporucuji pro zacatek nigerijce, jsou nejsnadnejsi cil. http://thescambaiter.com - pridejte se k nam, zadne kvalifikace nejsou potreba. Jinak rada pro zacatecniky v tomto sportu - NIKDY nepristupujte na jejich podminky, ale diktujte si sve vlastni. Chteji abyste jim zavolali do Nigerie? No tohle strejdo u nas nedelame, my pracujeme strucne a rychle, napriklad ted jsem proste odpovedel: call me (cislo na oaklandskou policii), ask for Sergant John Rambo Jr, Inspirovan reklamou v TV jsem udelal Johnovi pas z Chuck Republic a jakou hezkou mistni menu tu mame.
    Dost uciny je taky nabizet jim angazma v pornofilmu nebo vykup nosorozciho spermatu rekneme $35k za litr. Dobry je taky deptat je 'please confirm my last email' - poslano 20x nebo nemuzu otevrit ten nascanovany dokument od vas, prepiste mi ho do emailu. Oni ho fakt prepisi. To mne privedlo na napad jim naskenovat asi 50 stranek z knizky a nechat je to prepsat jako anti terrorist check pro western union.
    Tohle by se melo ucit ve skole. Deti se nauci delat ve photoshopu, scanovat, fotit digitalem, balit lednicku, nejakou tu anglictinu protrenuji...

  • 24. 11. 2010 9:52

    Martin Soušek (neregistrovaný)

    No tak tohle mi už přijde jako fikce. 3x lednička?

    Máte někde fotky, nebo link na scambaiter, kde se tím chlubíte?

  • 24. 11. 2010 10:37

    TSB forever (neregistrovaný)

    To nebylo z jedny identity. Z jedny identity jsem to dal zatim maximalne 2x, kdyz jsem ho poprve presvedcil ze to DHL zvorala. Ono by slo dat asi i vic, protoze zejmena ti co delaji podfuky na ebay jsou dost namlsani, zejmena ti co posilaji fake potvrzeni od WU ze vam poslali prachy a dokonce vam i zavolaji a predstavi se jako WU. Ona ta lednicka do nigerie stoji jen okolo $2k, takze jim jen jedna moc ekonomiku nerozhaze, protoze predpokladam ze tech notebooku nakradou vic.

    Myslim ze FB rekord na TSB z jedny identity je neco okolo 5x, pokud si vzpominam na fotky, to snad by uz nejaky efekt mohlo mit.

  • 24. 11. 2010 14:16

    Martin Soušek (neregistrovaný)

    Takže jinými slovy žádný důkaz nemáte a jen pohádkujete :)

    Fotky sem!

  • 22. 11. 2010 21:59

    dalich .

    Toto je úplně nový rozměr uvažování, díky za něj :) Asi by nemělo smysl na toto psát další článek, ale já osobně si s nimi začnu takto hrát. A uvidíme, třeba časem napíšu update, že podvodník mi poslal sám 50 eur na léčbu otravy tháliem :-)

  • 24. 11. 2010 13:49

    TSB forever (neregistrovaný)

    to vam neposlou. Chteji po vas jen 3800GBP nebo kolik to bylo v clanku. To je dost malo. Vyrazit by se z nich melo dat tak 500 EUR, mozna o trochu vic ale ne pres 1000 EUR.
    Zakladni taktika je "reknete jim to co chteji slyset a pak najdete neco co to zdrzi, protahovat, protahovat aby ztratili trpelivost a pak jejich scenar platba predem obratte, at zaplati oni a oni zaplati aby to meli z krku."

    Jdete do banky, vezmete si formular pro zahranicni platby, vyplnit, orazitkovat, naskenovat. Prepsat jmeno banky ve fotoshopu.
    Zahulakejte tomu saskovi pravnikovi na ten jeho mobil, kdyz to nepujde tak mu napiste at si ho laskave da do poradku ze se mu nemuzete dovolat a ze kdyz si ho doporadku neda tak s nim koncite protoze jste prave vyhral v internetove loterii a musite si vykomunikovat predani vyhry a na blbosti nemate cas. Nebojte se on si ho do poradku da a rad.
    Reknete mu ze mate uz ty penize na platbu za pravnicke sluzby pripravene - odeslete vyplneny formular (razitko banky vyfotoshopovat aby tam nebylo), ale ze mate pochybnosti o tom zda to dojde v poradku a tak si chcete promluvit s jeho sekretarkou, at vam obratem zavola. Kdyz nebude dostatecne dlouho volat (nez on sezene nejakou zenskou) tak mu proste dejte ultimatum. Budto zavolas nebo na tebe kaslu.
    Promluvte si se sekretarkou o platbe za sluzby. V prvni rade zadejte fakturu za sluzby, ze ji pozaduje banka (coz je ve vetsine pripadu u zahranicnich plateb z firemnich uctu pravda), dejte ji cislo kam ji ma odfaxovat. Hrajte chvili hru na necitelny fax, pripadne dosel papir. Pak tedy svolte ze si tu fakturu jste ochoten nechat dorucit nejakou expresni dodavkovou sluzbou, ze posta je tu prilis nespolehliva. Falesne udaje z faktury (vat number) nepujdou poridit v bance do pocitace. Zavolat majiteli advokatni kancelare s tim ze to sekretarka zvorala a ze uz ni jednat nechcete, at si nejde nejakou jinou. On se bude nabizet ze to vyridi, ale trvejte na tom ze ta prace je nedustojna pro majitele kancelare a ze byste si ho potom jako profesionala vubec nevazil. On si sezene jinou sekretarku a opravdovy ID cisla ktery pujdou v bance poridit do pocitace.
    Fajn, fakturu tedy mame z krku. Dalsi vec je pojisteni platby, podle mistnich zvyku ji pojistuje u vysich castek prijemce tak at ji jde laskave pojistit. Az ji "pojisti" tak mu obratem zavolejte ze jste volal do pojistovny a ze to cislo smlouvy tam nemuzou najit, ale ze to nevadi az posle potvrzeni o zakonem pojisteni odpovednosti za skody sve kancelare, ze by to mistni bance melo snad stacit. Jelikoz bude falesne, tak oznamnte ze to banka nevykomunikovala s pojistovou a ze vas uz ta platba dost otravuje, chcete to proste zaplatit a mit to z krku. Navrhnete mu ze mu to proste zaplatite cash pri osobnim setkani nebo ze poslete zlato, protoze penize se tu z duvodu antiteroristickych opratreni v cashi do zahranici posilat nesmeji.
    Ted je volba na nem co by rad:
    certifikat na zlato (zarizuje photoshop) , zlato jako kov (lednicka pres DHL, pamatujte mu zduraznit je ho balite do sejfu), penize osobne (poslat na safari) do ruky oproti nove orazitkovane a podepsane fakture soucasneho data - vyzadovat at ji doruci sekretarka, je to jeji prace.

    Lednicka se posila nasledovne. Nabehnete na vrakoviste s bilym zbozim, ty byvaji hlidane. Vyberete si lednicku tak velkou a tezkou aby vam ji DHL vzala, zabalite ji do lepenky (k sehnat v supermarketech kdyz tam rozbaluji to zbozi co jim tam prislo) a vyplnite ty papiry pro DHL, Promluvite si s tem lidma a s jejich sefem co tam delaji, ze pro tu lednicku poslete DHL, tak at o tom vi aby jim tu lednicku predali. Ja to treba delam tak ze tech zabalenych lednicek tam mam pripraveno nekolik abych tam nemusel jezdit a balit prilis casto. Pokud se chcete tomu venovat vice, tak si tam zabalte tak 2-3 a nechte si je postavit nekam stranou, ale aby na ne neprselo. Muzete ji taky nabizet kamaradum, ze uz je tam zabalena lednicka pripravena k poslani takze pokud potrebuji poslat lednicku, tak staci jen DHL poslat na tuhle adresu. Ted uz mu staci zavolat at posle DHL pro to "zlato" a dat mu adresu, kam to ma byt. Je potreba ho odradit od toho aby si chtel pro zlato doject osobne tim ze to do letadla nevezmou bez papiru ktere se daji obtizne sehnat, ale kdyz to pujde pres dhl tak oni to zaridi protoze maji ty spravny kontakty.
    Az mu prijde lednicka tak at si to laskave vyresi z DHL a neotravuje tady.
    Kdyz prestane komunikovat tak mu zavolejte s tim ze jste si to rozmyslel a ze mu nechcete zustat dluzen za sluby a tak ze bychom teda zkusili budto to safari nebo zase tu banku, ze se tu mezitim trochu uvolnily ty predpisy ohledne zahranicnich plateb, Vezme rad tu banku. Poslete mu ten formular o te zahranici platbe, orazitkovany s tim ze jste tu platbu odeslal. Hrajeme tak mesic hru na ocekavani platby. Platbu stopnou a prijde mu dopis kde mu pisi ze tato zahranicni platba byla stopnuta, je potreba uhradit poplatek (par set euro) a dodat tyto doklady. Pri neuhrazeni a neposlani dokladu do 3 tydnu se platba vraci odesilateli.
    Nebojte se, rad vam ty prachy posle. Podle situace lze pochopitelne praktikovat i jine scenare, treba ze mu napise ten co dela ty internet loterie a nabidne ze vas spolecne oberou a pak cekat zda budou spolupracovat nebo se vzajemne podrazi.

    FB je v zasade jednoducha vec. Pokud se tomu budete venovat tak 2 mesice tak se rychle zapracujete. Jde jen o praxi, nic vic. Pokud dojdou lednicky tak se na TSB zeptejte, vetsinou lidi maji neco pripraveneho a radi vam to pujci, nekteri treba posilaji radiator preriznuty napulku nebo kolejnice.

  • 24. 11. 2010 20:27

    Patrik Chrz

    Teda na tohle bych neměl :).
    S jednou věcí ale nesouhlasím
    V prvni rade zadejte fakturu za sluzby, ze ji pozaduje banka (coz je ve vetsine pripadu u zahranicnich plateb z firemnich uctu pravda)
    Banka nic takového nechce, prostě se dá příkaz (i přes Internet) a provede ho. Pouze v případě podezření na "neobvyklou transakci" může dát echo ČNB a ta to pak může začít řešit

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).