Hlavní navigace

Názor k článku Kevin Brown: Staňte se milionářem za týden. Podvrh firmy, která neexistuje od TSB forever - to vam neposlou. Chteji po vas jen 3800GBP...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 11. 2010 13:49

    TSB forever (neregistrovaný)

    to vam neposlou. Chteji po vas jen 3800GBP nebo kolik to bylo v clanku. To je dost malo. Vyrazit by se z nich melo dat tak 500 EUR, mozna o trochu vic ale ne pres 1000 EUR.
    Zakladni taktika je "reknete jim to co chteji slyset a pak najdete neco co to zdrzi, protahovat, protahovat aby ztratili trpelivost a pak jejich scenar platba predem obratte, at zaplati oni a oni zaplati aby to meli z krku."

    Jdete do banky, vezmete si formular pro zahranicni platby, vyplnit, orazitkovat, naskenovat. Prepsat jmeno banky ve fotoshopu.
    Zahulakejte tomu saskovi pravnikovi na ten jeho mobil, kdyz to nepujde tak mu napiste at si ho laskave da do poradku ze se mu nemuzete dovolat a ze kdyz si ho doporadku neda tak s nim koncite protoze jste prave vyhral v internetove loterii a musite si vykomunikovat predani vyhry a na blbosti nemate cas. Nebojte se on si ho do poradku da a rad.
    Reknete mu ze mate uz ty penize na platbu za pravnicke sluzby pripravene - odeslete vyplneny formular (razitko banky vyfotoshopovat aby tam nebylo), ale ze mate pochybnosti o tom zda to dojde v poradku a tak si chcete promluvit s jeho sekretarkou, at vam obratem zavola. Kdyz nebude dostatecne dlouho volat (nez on sezene nejakou zenskou) tak mu proste dejte ultimatum. Budto zavolas nebo na tebe kaslu.
    Promluvte si se sekretarkou o platbe za sluzby. V prvni rade zadejte fakturu za sluzby, ze ji pozaduje banka (coz je ve vetsine pripadu u zahranicnich plateb z firemnich uctu pravda), dejte ji cislo kam ji ma odfaxovat. Hrajte chvili hru na necitelny fax, pripadne dosel papir. Pak tedy svolte ze si tu fakturu jste ochoten nechat dorucit nejakou expresni dodavkovou sluzbou, ze posta je tu prilis nespolehliva. Falesne udaje z faktury (vat number) nepujdou poridit v bance do pocitace. Zavolat majiteli advokatni kancelare s tim ze to sekretarka zvorala a ze uz ni jednat nechcete, at si nejde nejakou jinou. On se bude nabizet ze to vyridi, ale trvejte na tom ze ta prace je nedustojna pro majitele kancelare a ze byste si ho potom jako profesionala vubec nevazil. On si sezene jinou sekretarku a opravdovy ID cisla ktery pujdou v bance poridit do pocitace.
    Fajn, fakturu tedy mame z krku. Dalsi vec je pojisteni platby, podle mistnich zvyku ji pojistuje u vysich castek prijemce tak at ji jde laskave pojistit. Az ji "pojisti" tak mu obratem zavolejte ze jste volal do pojistovny a ze to cislo smlouvy tam nemuzou najit, ale ze to nevadi az posle potvrzeni o zakonem pojisteni odpovednosti za skody sve kancelare, ze by to mistni bance melo snad stacit. Jelikoz bude falesne, tak oznamnte ze to banka nevykomunikovala s pojistovou a ze vas uz ta platba dost otravuje, chcete to proste zaplatit a mit to z krku. Navrhnete mu ze mu to proste zaplatite cash pri osobnim setkani nebo ze poslete zlato, protoze penize se tu z duvodu antiteroristickych opratreni v cashi do zahranici posilat nesmeji.
    Ted je volba na nem co by rad:
    certifikat na zlato (zarizuje photoshop) , zlato jako kov (lednicka pres DHL, pamatujte mu zduraznit je ho balite do sejfu), penize osobne (poslat na safari) do ruky oproti nove orazitkovane a podepsane fakture soucasneho data - vyzadovat at ji doruci sekretarka, je to jeji prace.

    Lednicka se posila nasledovne. Nabehnete na vrakoviste s bilym zbozim, ty byvaji hlidane. Vyberete si lednicku tak velkou a tezkou aby vam ji DHL vzala, zabalite ji do lepenky (k sehnat v supermarketech kdyz tam rozbaluji to zbozi co jim tam prislo) a vyplnite ty papiry pro DHL, Promluvite si s tem lidma a s jejich sefem co tam delaji, ze pro tu lednicku poslete DHL, tak at o tom vi aby jim tu lednicku predali. Ja to treba delam tak ze tech zabalenych lednicek tam mam pripraveno nekolik abych tam nemusel jezdit a balit prilis casto. Pokud se chcete tomu venovat vice, tak si tam zabalte tak 2-3 a nechte si je postavit nekam stranou, ale aby na ne neprselo. Muzete ji taky nabizet kamaradum, ze uz je tam zabalena lednicka pripravena k poslani takze pokud potrebuji poslat lednicku, tak staci jen DHL poslat na tuhle adresu. Ted uz mu staci zavolat at posle DHL pro to "zlato" a dat mu adresu, kam to ma byt. Je potreba ho odradit od toho aby si chtel pro zlato doject osobne tim ze to do letadla nevezmou bez papiru ktere se daji obtizne sehnat, ale kdyz to pujde pres dhl tak oni to zaridi protoze maji ty spravny kontakty.
    Az mu prijde lednicka tak at si to laskave vyresi z DHL a neotravuje tady.
    Kdyz prestane komunikovat tak mu zavolejte s tim ze jste si to rozmyslel a ze mu nechcete zustat dluzen za sluby a tak ze bychom teda zkusili budto to safari nebo zase tu banku, ze se tu mezitim trochu uvolnily ty predpisy ohledne zahranicnich plateb, Vezme rad tu banku. Poslete mu ten formular o te zahranici platbe, orazitkovany s tim ze jste tu platbu odeslal. Hrajeme tak mesic hru na ocekavani platby. Platbu stopnou a prijde mu dopis kde mu pisi ze tato zahranicni platba byla stopnuta, je potreba uhradit poplatek (par set euro) a dodat tyto doklady. Pri neuhrazeni a neposlani dokladu do 3 tydnu se platba vraci odesilateli.
    Nebojte se, rad vam ty prachy posle. Podle situace lze pochopitelne praktikovat i jine scenare, treba ze mu napise ten co dela ty internet loterie a nabidne ze vas spolecne oberou a pak cekat zda budou spolupracovat nebo se vzajemne podrazi.

    FB je v zasade jednoducha vec. Pokud se tomu budete venovat tak 2 mesice tak se rychle zapracujete. Jde jen o praxi, nic vic. Pokud dojdou lednicky tak se na TSB zeptejte, vetsinou lidi maji neco pripraveneho a radi vam to pujci, nekteri treba posilaji radiator preriznuty napulku nebo kolejnice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).