Hlavní navigace

Názor k článku Když prohrajete spor, musíte platit i za chyby soudů a soudců od jezevec - zdravim. s omluvou ostatním diskutérům za drobný off-topic...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2017 19:04

    jezevec (neregistrovaný)

    zdravim. s omluvou ostatním diskutérům za drobný off-topic - - - tak důkaz neexistence neexistuje, to je přece základní argumentační paradox. ale dodnes jsem si myslel, že základní rozdíl mezi tzv "english rule" a "american rule" spočívající právě v uznatelnosti nákladů vyhravší strany, tzv "loser pays" - se vyučuje již v mateřské školce právnické akademie, přičemž "american rule" je terminus technicus kterým je řečeno vše. nejsa právně vzdělán v legislativě usa, odvozuji svůj názor zejména ze tří soudních sporů, které jsem v usa vedl osobně, jako poškozený (distančně z CZ) - a, s odpuštěním, z wikipedie.us, která "american rule" skutečně definuje jako technický termín.
    tipuji že základní kodifikace vychází z občanského soudního řádu (Federal Rules of Civil Procedure, 54, (d),(1), federal statutes may supersede the default rule of not awarding attorney fees). signifikantní je též existence specificky amerického pojištění proti nesmyslným žalobám - kde se lze pojistit právě proti nákladům na právní zastoupení, jste-li žalován a vyhrajete.
    pokud nehovíte angličtině, na českém internetu toho moc ku nalezení není, všechny zdroje mi odkazují na jeden článek oty ulče zde http:/ /neviditelnypes­.lidovky.cz/u­sa-problematicky-puvab-americke-justice-1-fjp-/p_zahranici.as­px?c=A160213_222424_p_zah­ranici_wag, který je mnohokráte citován a omílán, i autorem samým.
    jinak mi nezbývá než doporučit stránky amerického parlamentu na http://www.house.gov/ a použít vyhledávací sekvenci "loser pays" což přinese dostatek dokumentů na toto téma, které by se třeba s pomocí translate google daly uchopit alespoň v základních obrysech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).