Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kdy vám mohou přidělit a kdy sebrat invalidní důchod? Napište nám svůj příběh od kočka - Dobrý den přeji, v roce 2008 (v necelých...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2017 12:32

    kočka

    Dobrý den přeji, v roce 2008 (v necelých 57 roků věku) jsem byla uznána částečně invalidní a splatností :TRVALE. V r. 2014 jsem podstoupila dvě operace TEP (levé kyčle a pravého kolena), abych se zbavila neustálých bolestí a ještě mám velké problémy s bederní páteří. Po operaci TEP kyčle jsem si zažádala o lázně, na doporučení ortopeda-chirurga, co mě operoval : "Indikace lázeňské léčby je výsadou specialisty ( ortoped nebo lékař RFM), který pokud to uzná za vhodné, může lázně za podmínek uvedených v indikační seznamu doporučit. "
    Ale lékařka z pojišťovny mi je zamítla i přes druhé doporučení od ortopeda-operatéra, který mě při kontrolách VIDĚL ! Ta lékařka mě nikdy neviděla a rozhodla od stolu, že ty lázně nepotřebuji. Když jsem se odvolala, tak mi sdělila :
    "Dobrý den,
    nástup do lázní po náhradě kloubní je možné nejpozději do 3 měsíců od data operace. Tak je to v indikačním seznamu. Takže kdyby Vám i lázně doporučili, tak na tuto indikaci do lázní nemůžete pro prošlý termín.
    Je mi líto."
    Vypadá to tedy tak, že to doporučení ortopeda-operatéra v příloze Žádosti o komplexní lázeňskou léčbu ani nečetla:-(!

    Z výsledků posudkového zhodnocení vyplývá, že mám : "Těžké omezení funkce dvou končetin."

    Chodím o dvou FH, bydlím sama v bytě v 1. poschodí a jsem držitelkou karty ZTP.

    Vím, že tenhle příspěvek není docela k problémům s invalidními důchody, spíše jsem chtěla poukázat na necitlivé jednání "od stolu" některých, co rozhodují o vašem bytí či nebytí !

  • 27. 7. 2017 16:48

    bez (neregistrovaný)

    Chybu udělal váš lékař-ortopéd který dal doporučení pozdě,většinou se vypisuje hned po operaci aby se stihl termín nástupu,někdy ani neví že tam nějaké omezení je.Poraďte se s lékařem zda by byla možnost jet na příspěvkové,na komplexní je už dlouho od operace.

  • 27. 7. 2017 17:37

    kočka

    Dnes už o žádné lázně nemám zájem, zklamání z jednání této lékařky mě utvrdilo, že řeči o doléčení po TEPkách bylo jenom na papíře !
    Momentálně podstupuji chemoterapii (karcinom v prsu a uzliny v podpaží) a také jsem změnila zdravotní pojišťovnu ! To, že jsem byla 35 x dobrovolnou dárkyní krve - TO je asi také "odměna", že ? Feťákům, alkoholikům a podobným, je věnováno víc pozornosti než těm, kterým ve stáří se zhoršil zdravotní stav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).