Hlavní navigace

Názor k článku Kdy se vám začnou vracet regulační poplatky ve zdravotnictví? od Flasi - 1)Takže vy jste vymyslel princip něčeho, co IMHO...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 1. 2011 16:46

    Flasi (neregistrovaný)

    1)Takže vy jste vymyslel princip něčeho, co IMHO nelze realizovat (aniž by to byl nespravedlivý paskvil). Proto po vás chci, abyste tu realizaci naznačil. Jinak jste stejně směšný, jako někdo, kdo řekne technikovi, že když nemá dost energie, tak ať zkonstruuje perpetum mobile (to je princip), ale realizaci nenapoví.
    Vyveďte mne z omylu a naznačte tu realizaci, že jste nevymyslel úplnou pitomost.

    2)psal jste: "...protože jsou to POUZE oni kdo způsobují...". To pouze je nesmysl, proto jsem na něj poukázal. Tím, že jste to pouze použil jste naznačil, že oni jsou jediná černá díra. Pokud je to nedorozumění, tak tím lépe.

    3)Vy bohužel buď nevíte, co znamená kolektivní vina. Nebo to víte, ale demagogicky jste se rozhodl, že to budete používat i pro situaci, která tomu zcela neodpovídá.
    Moje definice kolektivní viny odpovídá tomuto: http://iuridictum.pecina.cz/w/Kolektivn%C3%AD_vina
    Napište sem nějaký odkaz na vaši definici kolektivní viny. Zajímalo by mne, jestli bude zahrnovat i další druhy poplatků, které už jsem v diskuzi zmínil (kolky na úřadech, spoluúčast na pojištění), nebo jestli bude třeba tak široká, že do kolektivní viny zatáhnete třeba i minutovou sazbu za telefonní hovor (protože cena hovoru je způsob jak regulovat množství současně telefonujících lidí).

    Tak mně nedocházejí argumenty. Spíše dlouhodobá trpělivost s tímto druhem diskuze. A v čem je jako problém podívat se, jak to funguje v cizině? Problém je v tom, že se tam uvidí, že tak jako tady to prostě nefungovalo nikde na světě. Tedy kromě pár postkomunistických zemích, které od toho postupně také ustupují (ale opravdu pár, protože zdaleka ne všude měli komunisté zavedeno, že doktor i léky jsou zdarma - např. v SSSR se léky platily plně).

    Jestli někde chybí argumenty, tak je to hlavně tento váš příspěvek, na který zde reaguji :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).