Hlavní navigace

Názor k článku Kdy se mění pracovní poměr na dobu určitou na pracovní poměr trvalý? od qwertz345 - V článku chybí doplnit podstatná informace. Jakým způsobem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2020 11:50

    qwertz345 (neregistrovaný)

    V článku chybí doplnit podstatná informace. Jakým způsobem se postupuje v případě, že dojde k překročení zákonného limitu pro pracovní poměr na dobu určitou v situaci, kdy zaměstnanec "nepracuje", protože:

    a) je na mateřské dovolené
    b) je na rodičovské dovolené
    c) je v pracovní neschopnosti
    d) ... další překážky na straně zaměstnance

    V těchto situacích zaměstnanec reálně nevykonává práci se souhlasem zaměstnavatele. Hraje v takovém případě roli např. to, zda důvod absence zákon považuje za výkon práce (náhradní doba)? Tato pro laika složitá otázka by si jistě zasloužila vysvětlení.

    Např. zaměstnanec je na rodičovské dovolené s pracovním poměrem sjednaným na dobu určitou do data návratu jiného zaměstnance z rodičovské dovolené (záskok - aktuální ZP již neobsahuje pro tento případ výjimku). V tomto případě snadno dojde k překročení doby 3 let (původní zaměstnanec se do 3 let nevrátí) a nový zaměstnanec je na rodičovské dovolené v časovém okamžiku 3 let od vzniku svého pracovního poměru. Může nebo nemůže namítat vznik pracovního poměru na dobu neurčitou?

    2. 10. 2020, 11:54 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).