Hlavní navigace

Názor k článku Kdo vám dá na běžném platebním účtu úroky? Bez podmínek jen jedna banka od Jarek - Založil jsem si účty u několika bank (všechny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 6. 2018 10:05

    Jarek (neregistrovaný)

    Založil jsem si účty u několika bank (všechny co mají vedení účtu zdarma), ale aktivně využívám jen equa bank (velmi nízké nebo i nulové poplatky na různé transakce, které nejvíc využívám) a pak air bank kvůli nejvyššímu úročení zůstatku. Opravdu stačí koupit 5x měsíčně cokoliv s kartou a máte 1% úročení zůstatku a je úplně jedno jestli si koupíte rohlík nebo zaplatíte přes internet telefon. Tento bonus můžete využít až na 350 000 co máte na účtě, protože se úročí 100 000 na běžném účtu + 250 000 na spořícím účtu. Co je na spořícím účtu nad 250 000 úročí se 0,2%. Takže když toto plně využíváte dostáváte cca 219Kč měsíčně zadarmo (po zdanění)
    Celkově je tento článek plný nepřesností. Hodně bank dává 1% i víc, ale jsou tam už těžší podmínky za kterých toto úročení můžete dosáhnout. Například musí na účet chodit určitá minimální částka měsíčně, nebo musíte určitou částku přes banku investovat, nebo si musíte zřídit účet za který platíte poplatky, musíte velkou částku každý měsíc utratit kartou..
    No a pak tady některé banky vůbec nejsou uvedeny například ING Konto dává 0,5% nebo 0,6% také bez jakýchkoliv podmínek

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).