Hlavní navigace

Názor k článku Kdo pojistí cestovní kanceláře? Někdo musí, ale nikomu se nechce od jezevec - chci tím říci, že například v pojištění zodpovědnosti...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2014 11:38

    jezevec (neregistrovaný)

    chci tím říci, že například v pojištění zodpovědnosti při stavební činnosti existuje velmi flexibilní pojistka, která se několikrát do roka aktualizuje tak, aby kryla zhruba všechna předpokládatelná rizika při známém objemu pojištěného obratu. zájem na dostatečném pojistném krytí má pojištěný, takže se o to stará a smlouvu průběžně aktualizuje.

    dokážu tedy extrapolovat koncepci analogicky flexibilní pojištění zodpovědnosti cestovky, která se několikrát do roka aktualizuje tak, aby kryla zhruba všechna předpokládatelná rizika při známém objemu pojištěného obratu. protože zodpovědnost za dostatečné krytí by měla pojišťovna (stát jí zákonem přikáže bez výluk a keců klopit) - musela by se o to starat a smlouvu průběžně aktualizovat. nástroje k tomu jsou snadno dostupné - nahlížet do účetnictví a kontrolovat (auditovat) obrat, atd, a podle toho aktualizovat pojistné.
    je samozřejmě jednodušší vymýšlet proč to nejde, jistě je i pro pojišťovnu jednodušší kasírovat prachy a v podstatě při jakékoliv pojistné události hledat záminku pro prohlášení o podpojištění, tak jako to dělají privátním pojistníkům. ale taky je možné nastavit jasná pravidla hry.
    třeba i tak, že dneska snad každý vlastník pojištovny vlastní i nějakou banku, takže dají cestovkám do podmínek, že kdo chce být pojištěn, bude muset mít hlavní účet u jejich skupiny, a pojištovna jim bude čumět na účet a na obraty.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).