Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kdo dostane vyšší důchod? Poslanci rozhodnou, komu přidají tisícovku měsíčně od zdena - Je hezké, že ODS má na srdci blaho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 8. 2018 8:57

    zdena (neregistrovaný)

    Je hezké, že ODS má na srdci blaho žen, které jsou již 25let a více. Jen by mne zajímalo, jestli se ta hranice 25 let bude vztahovat na příslušníky policie atd., kteří mají důchodovou hranici jinde. Pak by šlo o mnohem více lidí. A pak by mi dojemná starost o ženy z řad ODS dávala smysl.

  • 18. 8. 2018 8:58

    zdena (neregistrovaný)

    Oprava - ….. dojemná starost o ženy z řad senátorů ODS dávala smysl.

  • 19. 8. 2018 15:10

    pagani (neregistrovaný)

    Ostatně, kdyby se nikdy v minulosti nedostali ke kormidlu zloději z ODS, kteří na úkor většiny přihráli ukradené biliony korun sobě a svým domácím a hlavně cizáckým soukmenovcům,tak teď máme 4x větší platy i důchody a hodnoty vytvořené našimi lidmi by nebyly odsávány do spřátelené ciziny také ve prospěch důchodců (mnohdy pohrobků HJ) tak, aby nemuseli stále jezdit na několik měsíců v roce do Thajska, ale aby mohli i na Bahamy.

  • 20. 8. 2018 1:41

    ViR

    Příslušníci policie i armády mají důchodovou hranici pro starobní důchod stejnou, jako kdokoli jiný. Máte špatné informace. Co ale mají jinak je nárok na tzv. výsluhový příspěvek za dobu služby. Nejedná se o dávku státní sociální podpory ani jinou dávku dostupnou pro všechny občany a je to srovnatelné s tím, kdyby Vám např. zaměstnavatel vytvořil nějaký důchodový fond, nebo připlácel do třetího pilíře (a Vy si sjednal výsluhovou penzi). Výše příspěvku závisí na délce služby. Minimální počet odsloužených let pro vznik nároku je 15. v Není tam tedy, na rozdíl od starbního důchodu, podmínka dosažení určitého věku.

    Při souběhu starobního důchodu a "výsluhy" je výsluhový příspěvek snížen o vyplácenou částku starobního důchodu (je-li přiznaný výsluhový příspěvek vyšší). Fakticky tedy zvýšením důchodu o tisíc korun bývalý policista (voják, hasič...) současně přijde o stejnou částku na výsluhovém příspěvku. Výjimkou je situace, kdy by měl tak vysoký důchod, že by na výsluhu již neměl nárok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).