Hlavní navigace

Názor k článku Kde teď najít práci? Volných míst je stále víc než nezaměstnaných od me vakérav - Váš komentář je plný smutných příkladů, jak musej...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 3. 2021 17:50

    me vakérav

    Váš komentář je plný smutných příkladů, jak musej lidi dělat úplné pitomosti jen proto, že se stát cpe do věcí, do kterých mu nic není.

    Například u holčiny těsně po škole, která dala jasně najevo, že se hodlá vdát, si vymyslel, že chce potvrzení od gynekologa, že zvládne přidělenou práci (sedět na zadku v kanceláři).

    Tohle je kvůli tomu, že ČR má ze všech zemí (minimálně těch rozvinutých) nejštědřejší podporu mateřské, kterou ovšem samozřejmě zčásti hází na zaměstnavatele. Ta holčina teda musela pro nesmyslné potvrzení jen proto, že ji stát „pomohl“.

    Původní absolventi měli roční praxi, ale šanci na zaměstnání opět nulovou, protože bylo třeba zaměstnat absolventy bez praxe, což byly pracovní síly zcela zdarma, neb veškeré náklady tehdy hradil stát

    Takhle zase stát „pomáhá“ absolventům. Mohlo to snad dopadnout jinak?

    Copak vám dá nějaká firma zpětnou vazbu ve stylu "my tě nechceme, protože místo tebe chceme zaměstnat zahraničního otroka za minimálku"?

    Kdyby mohli toho otroka zaměstnat rovnou, ušetří spoustu času jak sobě, tak i těm nešťastným uchazečům. Ani by ta zpětná vazba nebyla potřeba. Díky, státe.

    2. 3. 2021, 17:51 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).