Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Karty nechte doma, plaťte mobilem a bez NFC od Martin Pištora - Doteď jsem větu "Nejprve si na váš telefon...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2016 23:50

    Martin Pištora

    Doteď jsem větu "Nejprve si na váš telefon nebo tablet stáhněte aplikaci, ve které budete mít uloženy vaše platební karty." chápal tak, že karta (resp. její číslo a expirace) je uložene v té aplikaci, tedy v tom telefonu. Ne někde na serveru provozovatele té aplikace. Velký rozdíl v tom není, ale někoho by to mohlo znepokojit. To bych prosil prověřit.

  • 1. 2. 2016 22:19

    nikdo (neregistrovaný)

    Ono se to autorům systémů nechce moc vysvětlovat, protože to bývá dost složité.

    Např. to může být tak, že odněkud ze serveru se stáhne token (v podstatě virtuální karta), který pak jde používat pro placení bez internetu – ale třeba token má omezenou platnost (pár dnů?), a je pravidelně potřeba se připojit k internetu a stáhnout novější doken.

    Nebo třeba někdo hackne nějakého obchodníka a banka se rozhodne všechny tokeny u toho obchodníka používané zrušit, pak mobilem platit nejde, dokud se nepřipojí k internetu a nestáhne novější token.

    Anebo to může být úplně jinak.

    Je jednodušší se v tom nešťourat, a uživatelům tohle nevysvětlovat. Každému, kdo denně nabíjí telefon někde, kde má wifi, to bude skoro pořád fungovat, a uživatelé nemusí nic vědět ani dělat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).