Hlavní navigace

Názor k článku Kam s penězi a je za dveřmi recese? Experti se neshodnou, radí akcie i zlato od Pavel - Toto je dosti nesmyslná úvaha. Když to vezmeme...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 8. 2018 10:19

    Pavel (neregistrovaný)

    Toto je dosti nesmyslná úvaha. Když to vezmeme od začátku, i sám život je velmi rizikovou záležitostí. Takže otázka není, jak rizikově, ale jak efektivně investovat. Pokud bych mohl poradit, těch sto tisíc bych si nechal klidně i na běžném účtu. Úroky jsou z toho stejně nula nic a tak malá částka se prostě musí točit.
    Zajímavější by byla spíše částka v milionech. Tady už je to hodně na to, aby o to člověk blbě přišel a málo na to, aby to kdovíjak dobře investoval. Ale osobně bych to rozdělil. Dal bych si tak třetinu do nějakého slušného nemovitostního fondu, třetinu do akcií firem, které znám a konečně poslední třetinu do trezoru banky do zlata. Tím by byla uspokojena jak ta dobrodružná, tak i ta srabácká část duše. S většími částkami bych asi šel nakupovat půdu, polnosti nebo levné nemovitosti na venkově. Tam tak těch 10 milionů postačí. A větší peníze jsem nikdy neměl. Ale zásadně bych i zde uplatňoval svou vizi, že s 20% jmění mohu riskovat a zbytek, tedy 80%, mě musí udržet při životě.
    A přeberte si to jak chcete. Já se tímto řídím a nějaký ten milion mi to taky už hodilo. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).