Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kalkulačka: Vyplatí se vám spořit ve druhém pilíři? od Lenka - Já to taky počítala a vyšlo mi, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2013 14:23

    Lenka (neregistrovaný)

    Já to taky počítala a vyšlo mi, že se vyplatí muži od jeho 25 let by musel mnít příjem 40000,- Kč. Je to jednoduché. Vymysleli si to poslanci pro ty, kdo má vysoký příjem za svůj život. Existují totiž redukční hranice pro výpočet státního důschodu.
    Do částky první redukční hranice (11 061 Kč) se osobní vyměřovací základ započítává ze 100 %.
    Z částky nad první redukční hranici (11 061 Kč) do druhé redukční hranice (29 195 Kč) se osobní vyměřovací základ započítává z 28 %.
    Z částky nad druhou redukční hranici (29 195 Kč) do třetí redukční hranice (100 548 Kč) se osobní vyměřovací základ započítává z 16 %.
    Nad třetí redukční hranici (100 548 Kč) se osobní vyměřovací základ započítává z 8 %.
    Ta redukční hranice se sice podle inflace zvyšuje, ale je jistě dost dobře vidět, že ten, kdo si odkloní ta 3%, "zachrání" si je před budoucím krácení jenom si bude muset ze svého již tak vysokého příjmu trošku přidat-ty 2%. Tedy je to opatření ne pro zajištění důchodů pro všechny, ale zajištění neredukování důchodů pro nejbohatší. Ovšem ne pro podnikající nejbohatší. Ti nečekají na tuto almužnu. Je to hlavně pro poslance a státní zaměstnance, kteří těchto vysokých příjmů dosahují a doufají, že dosahovat budou.
    Taky je možné, že už dnes počítají, že procentní část důchodu se sníží a nebude 1,5% za odpracovaný rok ale podstatně nižší.
    Jsem ráda, že do předčasného důchodu mám už jen 1 rok.A nebudu na nic čekat a hned do něj půjdu.

  • 12. 6. 2013 8:37

    benzin (neregistrovaný)

    No tak v tom pripade, by se Vam II pilir mel vyplatit. Akorat misto dlouhodobeho sporeni tam vlozite celou castku naraz. Alespon memu otci se to zasadne vyplatilo. Proste tam supl hnec celou castku ktera byla potreba k vybrani predduchodu a navratnost mu vychazi nekde do dvou let.

  • 12. 6. 2013 13:29

    AAA (neregistrovaný)

    Ale predduchody se vyplaceji z 3. pilire. Do druheho nic jednorazove vlozit nelze...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).