Hlavní navigace

Názor k článku Jsou družstevní záložny alternativou bank? od Pytlík - Tento scénář se mi zdá velice pesimistický, to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2009 16:38

    Pytlík (neregistrovaný)
    Tento scénář se mi zdá velice pesimistický, to bych nesměl držet žádné peněžní účty, ani v bance ani v záložně.

    Pokud však peníze mám a nechci je utratit za nepotřebné věci, budu se rozhodovat, zda je uložím do banky nebo do záložny. Jediným kritériem pro mne musí být výše úroku, když je 100% záruka. Zda banka či záložna, která nabízí největší úrok zkrachuje, to není můj problém, já dostanu své peníze zpátky.

    Pokud bych bral v úvahu, že může nastat situace, kdy nebude ve fondu pojistění dostatek peněz, pak by se tento stav týkal bank i záložen , a já bych se musel rozhodovat zda si peníze budu ukládat do slamníku (ale i tam budou ztrácet hodnotu inflací), nebo kupovat starožitnosti,obrazy, popř. nějaké cennosti (tomu nerozumín, takže bych se mohl stát obětí podvodníka ), nebo peníze utrácet, abych nic neměl a nemohl o nic přijít. Možná , že nejlepší alternativou by bylo, nadělat si dluhy, ty mně nikdo navezme.
    Úrokové sazby záložen jsou nyní vyžší než u stavebního spoření, kde jsou také garantované státem. Tak proč peníze nepřesunout ze stavebního spoření do záložny, kde úroky jsou vyšší, peníze jsou k dispozici v kratší době a riziko, že stát mi peníze nevyplatí je naprosto stejné ???
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).