Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jsou české banky skutečně drahé? od Dan - Stojí za povšimnutí z jakého zadání článek vychází....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2008 15:56

    Dan (neregistrovaný)
    Stojí za povšimnutí z jakého zadání článek vychází. Všimněte si, že do tzv balíčku 19 služeb jsou zahrnuty (záměr?) služby, které se platí ve většině zemí - výběry x vklady hotovostí atd.Místo specifického srovnání poplatků českých bank s ostatními tady vidíme zařazení ČR do tzv zemí EU, které nejsou v Eurozóně. Všichni víme, že i v rámci této postkomunistické skupiny kralujeme s poplatky. Navíc máme u nás poplatky, které nikde jinde nenajdete a tak ani v žádném srovnání být nemohou. Zajímavé by bylo vybrat skutečně standarní a reprezentativní kombinaci poplatků a produktů standardního retailového (českého) klienta a porovnat s ostatními zeměmi. Podívejme se na internetové stránky firmy co výzkum provedla a hle co uvidíme u referencí resp. klientů (bank) pro které pracuje.
    Měšec nám v poslední době trochu mění styl a jako jeho příznivec věřím, že to je jen vychýlení, které se stane každému. Naletět můžeme každý, jen když nálet není cílem.
    Paní redaktorko, musím říci, že jste mě neuklidnila v tom, že platíme v ČR normálně nebo dokonce málo.
  • 9. 4. 2008 16:38

    Mex (neregistrovaný)
    Různé trhy se porovnávají jen těžko. V Severní Americe jsou například nesrovnatelně vyšší provize z plateb kartami.

    Asi by stálo za srovnání přepočítat celkové příjmy bank z poplatků a provizí na 1 klienta a potom by se to dalo porovnávat lépe a méně napadnutelně.
    K tomu by bylo vhodné srovnat provozní náklady zase přepočítané na klienta a současně také přepočítané náklady celkové.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).