Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jízdenky nevedeme od LK - Nejsem pražák, zaplať Pán Bůh, ale za roční...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2003 21:03

    LK (neregistrovaný)

    Nejsem pražák, zaplať Pán Bůh, ale za roční lítačku platím 3600 Kč, když na mě přijde revizor, tak si nejdřív nechám ukázat placku, potom vytáhnu lítačku anechám je se klanět a říkat mi sahibe (ale jsou nějaký omezený, zvláště to s tím sahibem jim jaksi nedochází). U nás lze pořídit jízdenky i u řidiče, ale o 5 Kč dražší. Opět nechápu důvod, proč když je prodává někdo jiný, tak jsou levnější? Není to náhodou případ pro ÚOHS? To je jako kdybyste si kupovali poštovní známku na poště o pětikorunu dráž než v trafice, ale já je prokouknul, to mají z bank. Když si necháte posílat výpisy, tak je máte zhruba za poštovné plus něco málo navíc, když si pro ně přijdete do banky k přepážce, tak nejenže banka za ně neplatí jednotlivé poštovné, ale palmáre, které si účtuje za obtěžování přepážkové pracovnice je výrazně vyšší než, když si necháte výpis poslat poštou. A drobné? na to máme přece vyhlášku bankovky musí přijímat právnické i fyzické osoby bez omezení. To znamená půjdu si koupit libovolnou věc (i jízdenku) za 10 Kč a budu chtít platit pětitisícövku, tak všude (i v autobuse) mi musí vrátit (a to mince do 50 Kč, jedná-li so mince vyšších hodnot, 20 a 50 Kč, do 500 Kč). Pravděpodobně prodej jízdenek prostřednictvím automatů na platební karty je asi hudba budoucnosti, že? A to nejen pro pragocentristy.

  • 6. 1. 2003 3:39

    Patrik Chrz (neregistrovaný)

    U nás lze pořídit jízdenky i u řidiče, ale o 5 Kč dražší. Opět nechápu důvod, proč když je prodává někdo jiný, tak jsou levnější?
    Ale to je přece jasné, ne? Kdyby byly za stejnou cenu, tak si je každý bude kupovaž až od řidiče a doba, za kterou autobus trasu projede bude nejmíň dvojnásobná.
    Možnost koupit si jízdenku u řidiče je jakási poslední možnost.
    Stejně tak s těmi bankami. Čas pracovnice na přepážce je drahý, proto se banka všemi možnými prostředky snaží lidi ze svých poboček dostat.

  • 6. 1. 2003 22:30

    Philips (neregistrovaný)

    Ale samozřejmě, že nebudou všichni kupovat jízdenky u řidiče, budou-li za stejnou cenu jako v trafice či v automatu. Koho baví diskutovat s nakyslým řidičem a poslouchat řeči spolucestujících o tom, že zdržujete? Když budu mít možnost, samozřejmě že si lístek koupím radši předem v automatu, nebo v trafice, když si kupuji noviny. Ale to je právě to -- mít možnost. V bance si můžete vybrat -- draze na přepážce nebo méně draze poštou. V autobuse nebo v tramvaji si bohužel mnohdy vybrat nemůžete, protože automat ani trafika v okolí nejsou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).