Hlavní navigace

Názor k článku Jiří Paroubek: Zatlačíme na banky, aby změnily poplatkovou politiku od Q - Před vlastním zrušením účtu musíte dle podmínek té...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2010 11:11

    Q (neregistrovaný)

    Před vlastním zrušením účtu musíte dle podmínek té které banky odevzdat 2–3 měsíce předem platební karty, tudíž už účet nemůžete plně využívat. Pokud máte na účet napojeny např. nějaké úvěrové produkty a podmínkou jejich poskytnutí bylo vedení dalších produktů v bance (včetně onoho BÚ), nemáte šanci běžňák během 14 dnů zrušit.
    To, že byste jednoho dne přišla do banky s požadavkem zrušit účet, podepsala lejstro, odevzdala platební instrumenty a druhý den měla otevřený účet v jiné bance vč. karty a pokud možno se stejným číslem, je asi hudbou daleké budoucnosti. A když to není schopen vyřešit trh, musí přijít někdo jiný. Vzpomeňme na telefonní operátory, jak se všemu brání, musí nařizovat dokonce Unie a stále hledají nějaké úniky, jak si zisky navyšovat. Když byly za socialismu vysoké telekomunikační poplatky, tak z výnosů něčeho předraženého se dotovalo zase něco jiného, prodělečného. Jenže dnes je předražené vše a nikdo nechce ztrátové, avšak potřebné věci dotovat. Tak musí přijít ke slovu daňová přerozdělení. Tím ale nemám na mysli a nepodporuji různé nesmyslé dotace podnikatelům, kteří už jsou „za vodou“.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).