Hlavní navigace

Názor k článku Je všemohoucí americký dolar odsouzen k zániku? od Leo - Jediné opravdové peníze (a ne jen potištěné papírky,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2009 11:40

    Leo (neregistrovaný)
    Jediné opravdové peníze (a ne jen potištěné papírky, které by lidi nikdy dobrovolně nepřijímali, kdyby nebyli nuceni státní aparátem) jsou ZLATO.

    Resp. jakákoli komodita, která má hodnotu sama o sobě a lidé jí dobrovolně chtějí používat pro ulehčení směny (protože se nekazí, je snadno dělitelná, nezabírá moc místa).

    Tak to bylo vždy a zase tomu tak bude. Tato nešťastná padesátiletá přechodná doba (doba permanentní inflace a opakovaných bublin a krizí), kdy státy lidem ukradly (v USA pod trestem 10let za neodevzdání veškerého zlata) jejich zlato a pomocí bodáků je přinutily příjmat zelené papírky, brzy skončí.

    Až šejkové ze sklepů vyvalí ty tuny uskladněných zelených papírků, bude 100 dolarů k mání za 1Kč, nebo ani to ne (prostě panika, run na dolar). Nekryté Euro to nezachrání, protože důvěru díky stejnému princpu bude mít stejnou - tedy žádnou.

    Jednoho dne ani brutální útoky FBI na zlatý LibertyDolar přirozené preference lidí nezastaví.

    Kdo nemá v hlavě jetel, již dnes si po každé výplatě dle svých možností za pár tisícikorun koupí větší či menší minci z investičního zlata (proto také jich je v ČR takový nedostatek). Takový člověk má jisotu, že si spoří na horší časy ve skutečných penězích, které nikdy neztratí hodnotu. A dříve či později žádný obchodník ani jiné peníze nebude chtít přijímat, přeci nedá svoji lednici, auto, rohlík za nějaký kousek potištěného papíru bez reálné hodnoty!

    Čili pánové redaktoři, ve vaší anketě vám chybí ta podstatná a dlouhodobě jediná perspektivní měna!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).