Hlavní navigace

Názor k článku Je lepší soukromá nebo státní škola? od anonym - V mnohém bych souhlasila ( náročnost zkoušek a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2009 19:35

    anonymní
    V mnohém bych souhlasila ( náročnost zkoušek a množství učiva srovnatelné ), jelikož mám také zkušenosti se studiem na obou typech VŠ. Ve zktratce bych jen dodala, že soukromé školy u nás nejsou takovou dobu jako ty státní, což znamená, že mnohá pravidla a řády soukromých VŠ se mění "za pochodu". Člověk, který soukromou školu nestudoval, si těžko dovede představit, jak nepříznivý dopad ty věčné změny pravidel mají na studenty.
    K titulku "srovnání" - z mé vlastní zkušenosti bych oponovala pouze v jednom. Vstřícnost, přístup ke studentům a jakákoli rozumná domluva - určitě lepší na státní škole než na soukromé. Možná ani nepřeženu, kdybych řekla, že sourkomé VŠ berou svou existenci jako bysnys, tzn. žádné úlevy studentům, jakožto platícím zákazníkům. Naopak ztížit jim, co jen jde, aby studium byli nuceni prodlužovat - tudíž připlácet !
    Nehodnotím pouze jednu konkrétní soukromou VŠ, v poslední době slýchám od mnohých studujících na jiných soukromých VŠ - že by NIKDY víckrát na soukromou VŠ studovat nešli a ani ji nikomu nedoporučili ( z důvodu přístupu ke studentům ) a to je i můj názor.
    Přece jen státní je státní - má tradice a víte, co tam můžete čekat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).