Hlavní navigace

Názor k článku Jde na důchody málo peněz? Dotazník ukazuje, jak uvažuje ministerstvo o změnách penzí od Novák - Fulda, zajímalo by mne, pokud by pracující bezdětní,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 3. 2019 19:49

    Novák (neregistrovaný)

    Fulda, zajímalo by mne, pokud by pracující bezdětní, po dožití svých rodičů, začali dotovat bezdětné důchodce svými procenty a následně tito pracující, po odchodu na starobní důchod, by i oni byli takto dotování, průměrem všech těchto pracujících bezdětných, jak by na tom v porovnání s ostatními důchodci, kteří by byli dotování svými dětmi, byli. Možná by jste byl překvapený. Pokud budeme spravedliví, museli bychom započítat těmto bezdětným důchodcům, ženám i částku kterou berou ženy jako rodičovskou a mateřskou na průměr 1,7 dítěte na rodinu a náklady na děti a paragrafy rodičů, daňové úlevy atd.
    oni se totiž na těch nákladech podílejí svými celoživotními odvody. Ještě jste přesvědčen, že bezdětní jsou černými pasažéry v důchodu? Podotýkám, mám odchováné dvě děti a osobně si myslím, že bezdětní nejsou žádnými parazity. Velice mne mrzí, že se tady vždy vybere nějaká skupina lidí, důchodci, bezdětní, nemocní a začnou do nich kopat lehce ovlivnitelní lidé, kteří mají velký problém se nad věcí zamyslet. Kde je to lidské solidární myšlení, mladí se starými ( každý má doma babičku, maminku, předky a je ten důchod taky možná čeká), zdraví s nemocnými ( každý si obě strany časem,užije na vlastní ,, kůži") atd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).