Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jaký osobní účet by si měl student vybrat? od adlo - Po přečtení diskuze se musím trochu zastal studentských...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 3. 2012 11:14

    adlo (neregistrovaný)

    Po přečtení diskuze se musím trochu zastal studentských kont, tedy vlastně jediného - ĆSOB studentského konta. Většina v diskuzi zmiňovaných nízkonákladových bank neumožňuje založení běžného účtu pro osoby mladší 18 let, což už je silné omezení pro studenty středních škol. Také student většinou stále ještě bydlí u rodičů, a tak nepotřebuje platit stálé platby, inkasa a také nemá velký obrat na kartě, naopak preferuje třeba i častější vybíráni stokorunových částek z pokud možno velké sítě bankomatů. Takže si myslím, že studenské konto ČSOB nemusí být špatná volba a to nejen pro studenty mladší 18 let. Moje děti toto konto používají roky a s nulovými náklady.

  • 21. 3. 2012 11:46

    Eva (neregistrovaný)

    Fio umožňuje založit účet i nezletilým, jen je potřeba přijít na pobočku se zákonným zástupcem. Potvrzeno z vlastní zkušenosti, někde na webu se k tomu takto vyjadřovala i sama Fio banka. U ostatních bank nemám bližší informace, ale třeba to taky jde?

  • 21. 3. 2012 17:35

    adlo (neregistrovaný)

    Já sám nedám na Fio banku dopustit a používám ji jako moji hlavní banku a vim ,že se tam dá založit účet nezletilému. Ale z hlediska možnosti neomezených výběrů v široké síti bankomatú zdarma (a k tokmu nulových nákladů celkem), múže být pro mnohé studenty studentské konto ČSOB dobrou volbou. Fio sice nabízí také výběry zadarmo, ale pouze ve velice omezené síti a pak za 6.-Kč tam, kde má stud, konto ČSOB výběry zdarma. A dále také není jasné jak to bude s výběry u Fio banky, až zavede v druhé polovině roku svoje karty.
    Air banka, ZUNO nenabízí účty pro nezletilé, ostatní nevím, ale i kdyby, tak rozhodně nenabízí výběry zdarma v široké síti bankomatů.

  • 21. 3. 2012 12:51

    Jarmila (neregistrovaný)

    Studenstské konto u ČSAS taky může mít osoba mladší 18 let, taky je vedeno zdarma.
    A musím Vám odporovat v jednom: hodně studentů středoškoláků sice ještě bydlí u rodičů, ale hodně jich dojíždí a malé množství bydlí i na internátech (zvláště pak po tzv. "optimalizaci škol", kdy byly některé školy zrušeny a děti musejí za vzděláním dojíždět taky 30-40 km. I na učiliště, vážený, a ta legrace stojí opravdu dost!). Poslední kategorie se bez účtu a možnosti vybírání peněz de facto neobejde, potřebují z něčeho zaplatit stravování, internát i dojíždění.

  • 21. 3. 2012 17:46

    adlo (neregistrovaný)

    Studentské konto u ČSAS neznám a nevím co to je. Ale pokud to dobře chápu, říkáte, že studenti potřebují často a v různých městech vybírat peníze. Právě proto by pro ně bylo vhodné výše zmíněné studentské konto ČSOB, neboť nabízí neomezený počet výběrů v poměrně široké sítí bankomatů ČSOB (a při nulových nákladech).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).