Hlavní navigace

Názor k článku Jaký produkt vám u pojišťoven chybí? Několik nás jich napadlo od jezevec - tak mně by třeba chyběly následující pojistky: 1) výluky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 3. 2019 13:30

    jezevec (neregistrovaný)

    tak mně by třeba chyběly následující pojistky:
    1) výluky definované pozitivně, nikoliv negativně. tedy ne seznam obtížně pochopitelných a bizarně formulovaných výluk - ale seznam okolností, za kterých pojištovna bude plnit.
    2) pojištění trvalých následků úrazu pro dítě - pokud se dítěti stane úraz s trvalými následky, aby na světě přežilo. ne nějaký usoplený milion, či výpočet kolik peněz stojí utržená ruka, nebo třicet korun na den v nemocnici počítaný od devadesátého dne hospitalizace - ale dejmetomu doživotní dorovnání příjmu na dvojnásobek průměrné mzdy. tech případů není tolik, aby na to při dostatečném počtu klientů neexistovala racionální matematika.
    3) no a vůbec nejvíc mi chybí flotilové pojistky, kdy flotilu identifikuje klient. například mám firmu, v ní mám pět aut pojištěných na flotilu, kupuju si vlastní auto a pojišťuji ho u stejného ústavu - a hele, oni mi vypálí plnou sazbu. povidám, ale ve firmě mám 45% slevu a firma mi patří - proč mně nedáte taky slevu? no ale vy jste pro náš šystém někdo jinej ... tak to programoval nějakej blb! pojištoval jsem firemní novostavbu u stejného ústavu jako mám vlastní barák - stejný blbý kecy. prej to my prokřížit neumíme. no tak nakonec mám pojistky u třech různých pojišťoven, což není dobré pro mně, a z hlediska pojistitele jsou takové pojistky daleko volatilnější - přece jen je jednodušší zrušit a přebouchat pojištění na jeden barák nebo dvě auta, než zasahovat do komplexní pojistky tří firem a osmi fyzických osob, kde je provázané všechno se vším.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).