Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jakou odpovědnost za své služby nese samotný finanční poradce? od Jarmila - Jakou by asi tak měl nést zodpovědnost? A...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2010 17:00

    Jarmila (neregistrovaný)

    Jakou by asi tak měl nést zodpovědnost? A za co, proboha? Že někomu radil zadarmo? To má stejnou váhu, jako kdybyste chtěli náhradu po staré Blažkové, že vám řekla v místním koloniálu, že to je fajn, že to říkali v televizi.
    Pokud chcete, aby poradce nesl za cokoli zodpovědnost, musíte mu za jeho poradenství zaplatit a ve smlouvě mít specifikováno, co jste po něm chtěli. Chtít zodpovědnost po prodejci, že vám prodal nesprávný produkt je nesmysl.

  • 26. 12. 2010 17:32

    kwinna (neregistrovaný)

    Tak moment, vážená, žádný finanční poradce neradí zadarmo, radí za provize, a to vás může stát nakonec mnohem více než přímo placený poradce. Navíc toho přímo placeného poradce si člověk většinou sjedná sám, když má tu potřebu, ale ten, který vám údajně poradí zdarma, se vám přímo vnutí. Nás jeden takový gauner z AWD připravil o rodinné úspory! Obrátila jsem se se stížností přímo na USF (na AWD se se mnou nebavili), ale ti jenom kryjí podvody svých členských organizací, ať už se jedná o OVB nebo AWD. Žádný finanční poradce mi už nesmí překročit prách bytu. Pro mě je to bezcharakterní banda!

  • 30. 12. 2010 16:14

    Jarmila (neregistrovaný)

    Jste na omylu. radí opravdu ZDARMA, provize nemá za poradenství, ale za uzavřené smlouvy. Proto prodává to, z čeho má nejvyšší provize, popř. to, co smí prodávat. Zbytek pohaní, ale to klient nepozná, protože se v problematice nevyzná.
    Jednou jsem prodejci, co vychvaloval své pojištění a pojišťovnu jako tu absolutně nejlepší, položila dotaz, proč teda existují na trhu i jiné pojišťovny, jak to. že nezkrachovaly, když té jeho nesahají ani po paty. Poněkud se zajíknul, já si jeho pindy prověřila u konkurence a ejhle, našel se produkt lepší. Takže opakuji: nejsou to poradci, jsou to obyčejní prodejci. Na vizitce ale slovo "poradce" vypadá lépe.
    A o cenu za poradenství jsem se taky kdysi zajímala. Poradce radí zdarma, protože pak za rady NERUČÍ!!! Kdyby byly placené, pak by za ně ručil, stejně jako např. advokát. A pindy nějakých asociací finančních poradců a plky o "etickém kodexu" jsou jen plané kecy, zakrývající podstatu toho, že v tomto oboru jde pouze o prodej a provize z prodeje vyplývající.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).