Hlavní navigace

Názory k článku Jaké je Konto RODINA od HVB Bank?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2003 8:33

    Bývalý klient HVB (neregistrovaný)
    Obávám se, že nový produkt je opravdu jen k získání nových klientů a do roka můžeme čekat výrazné zdražení tohoto,zatím výhodného balíčku, tak jak to provedla HVB u konta Komfort...

    Mimochodem, tisková zpráva o kontu RODINA uvádí:

    "Klienti v rámci měsíčního paušálu získají dvě platební karty VISA Classic nebo MasterCard a platební kartu Maestro"

    Z toho soudím, že v ceně jsou karty celkem *tři*, v článku i sazebníku banky jsou však jen dvě. Která informace je pravdivá?
  • 24. 9. 2003 19:17

    Petr (neregistrovaný)
    Dobry den, kdyz uz chcete hodnotit nove financni produkty, zkuste se poucit treba u Penize.CZ, jak se to ma delat. Jednak clanek vydali driv, ale hlavne je v nem misto opsani poplatku srovnani s jinymi produkty a upozorneni na zadrhele tohoto produktu. Popis toho, ze banka umi v roce 2003 komunikovat, zveda telefony a ma brozurky, je opravdu k nicemu...
  • 24. 9. 2003 20:48

    Petr Bukač (neregistrovaný)
    Především děkuji za váš názor a samozřejmě se rád poučím.
    Přesto na vaše připomínky zareaguji. Začnu od konce.

    1. Je to věcí názoru, ale já se domnívám, že banka by především měla umět s klienty komunikovat. Když vyjde na trh s novým produktem, měla by k němu mít i brožurky na pobočkách, ale hlavně by měla poskytovat správné a úplné informace všemi způsoby, které používá. Bohužel to tak nebývá. Pokud vám podá jinou informaci pobočka, jinou zjistíte na infolince nebo na internetu, není asi něco v pořádku. Pak by na to mělo být upozorněno.

    2. Co se týče zmíněných zádrhelů - jistě se nějaké najdou u každého produktu. V daném případě však nepokládám za jakýkoliv zádrhel, že banka u varianty Konto RODINA TRIO nenabízí trojnásobek všech výhod Konta RODINA UNO. Jedná se přece o rozšířenou variantu za poměrně nízký příplatek! Pak asi nelze spravedlivě žádat místo 2 bezplatně vydaných a vedených mezinárodních platebních karet za 30 Kč navíc karet 6! To že se vedení účtu vyhoupne z 94 Kč u UNA na 124 Kč u TRIA přece také není žádný úskok, vždyť to banka jasně deklaruje! Když už se pohoršuji nad třemi poplatky za zrušení tří účtů, měl bych také vědět, že si ale třeba taky mohu vzít kontokorent v trojnásobné výši - u každého účtu jeden atd. Netvrdím, že by HVB Bank měla všechny informace v souladu a že by nemohl být klient někde kvůli nepřesné informaci nepříjemně překvapen , ale vyčítat bance výše uvedené "zádrhely" mi nepřipadá korektní.

    3. Srovnání vždy pokulhává. V daném případě jsem tabulkové srovnání neuvedl proto, že se domnívám, že by mělo být vždy srovnáváno srovnatelné. Jistě lze srovnávat Konto RODINA UNO s Idealkontem KB a potom by příliš nevyhrávalo, ale osobně se domnívám, že síla produktu HVB Bank je právě u RODINY TRIO. Problémem je, že se nejedná o tři samostatné plnokrevné účty, ale účet s dvěma podúčty. Pro opravdu relevantní srovnání by asi musel být použit nějaký poměr a stejně to nebude ono.

    4. Článek na serveru Peníze skutečně vyšel o celých 24 hodin dříve než na zdejším serveru, takže byl o prsa první. Kdyby můj článek vyšel o týden později, už bych se asi cítil více termínově poražen a sypal bych si teď popel na hlavu, že jsem se nepoučil z informace dostupné jinde.

    Rozhodně si neuzurpuji právo na neomylnost nebo na dokonalou znalost produktu HVB Bank! Snažil jsem pouze popsat, co a jak se mi o produktu podařilo zjistit. Mohu se mýlit a určitě se časem najde spousta lidí, kteří budou analyzovat Konto RODINA důkladněji a hlavně se podělí o své praktické zkušenosti s ním.

    Zdravím
    Petr Bukač
  • 26. 9. 2003 16:33

    LK (neregistrovaný)
    Vsechno u balicku uvedene se mi libi a treba moje rodina by to rozhodne vyuzila. Ceny rozumne a "featury" dobre.
    Podminaci zpusob je tam proto, ze nevyuzije. Presne z duvodu neduveryhodnosti teto banky - viz zdrazeni komfortu a dnesni clanek o poplatcich za vedeni uctu "ve vypovedni lhute". To mi neudelala ani jeBanka.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).