Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak zjistit majitele účtu v bance? (TEST) od jezevec - jo to kdyby banky k tomu sdělovaly třeba...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2015 11:56

    jezevec (neregistrovaný)

    jo to kdyby banky k tomu sdělovaly třeba jeho zůstatek nebo transakce, to bych vnímal jako prolomení bankovního tajemství, nebo přinejmenším českou ukecanost - ale prosté číslo účtu??? to má smysl nějak konspirovat?
    každý komu platím elektřinu, plyn, telefon, mobil, topení, jakékoliv služby, předplatné novin - má moje číslo účtu včetně všech mých osobních údajů, budou to řádově desítky lidí zaměstnaných v administraci poskytovatele a správě jeho systémů.
    zdravotní pojištovna, sociální pojištovna, stavební spořitelna, berňák, pojišťovací ústav, poskytovatel penzijního připojištění, správce termínovaného vkladu, pojištovna kam platím povinné ručení za auto, ...... opět řádově desítky lidí zaměstnaných v administraci poskytovatele a správě jeho systémů.
    každý můj zaměstnavatel, lidi ve mzdovce, taky každý advokát či notář který se mnou sepisoval cokoliv, a obecně kdokoliv s kým jsem v plynulých dvaceti letech podepsal nějakou smlouvu spojenou s placením, nebo jsem mu ze svojeho účtu poslal nějaké peníze - má moje číslo účtu včetně všech mých osobních údajů.

    takže celkem těch lidí budou, ..... tisíce? a já se mám prsit, aby někdo nevěděl číslo mojeho účtu? xmíchu.

  • 6. 3. 2015 12:06

    karak (neregistrovaný)

    Můžete dobrovolně o sobě zveřejnit cokoli. Ale jsou lidé, kteří ctí své soukromí.

    Všechny ty subjekty, které jste vyjmenoval, zpracovávají vaše osobní údaje na základě vašeho souhlasu (souhlas udělíte už tím, že jim své údaje dobrovolně sdělíte) a nejsou oprávnění vaše údaje sdělovat cizím osobám, vaše údaje mohou používat jen pro účely smlouvy, poskytnutí služby a pro případné hájení svých zájmů (tj. např. když budete dlužit předají vaše osobní údaje advokátovi, inkasní agentuře apod.). Účel použití vašich údajů však vždycky musí být jasně dán.

    Roztrubovat do světa cizí osobní údaje bez souhlasu toho člověka není v pořádku (byť chápu, že někomu to nevadí, naopak někomu to vadí - respektujme přání každé lidské osoby!)

  • 8. 3. 2015 11:55

    jezevec (neregistrovaný)

    takže se shodneme na tom, že smysl žádný to nemá. jen hypertrofované bebíčko kohosi posedlého touhou utajovat údaje které má něm deset tisíc lidí, před náhodně vybraným desetitisícímprvým.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).