Hlavní navigace

Jak zažít miliónové prázdniny?

4. 7. 2001
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Jak se vyhnout prázdninovým trapasům? Jak zabránit nedorozumění, když manažer před sličnou dívkou mluví o křivkách a přitom nejde o ty její? Jak se vyvarovat zbytečných obtíží? Od toho tu je náš malý slovníček, díky kterému uvidíte některé pojmy v novém světle.

Aktiva – to, co má sloužit člověku, ne naopak. Letní měsíce jsou nejlepší příležitostí k přesměrování vaší aktivity z jejich získávání na jejich radostné pozbytí.

Bankomat – otvor, od kterého se příliš nevzdalujte. Na rozdíl od toalety dává a vy berete.

Currency – v cizí zemi ihned zjistěte, čemu tam tak říkají. Pokud toho budete mít dostatečné množství, nemáte se čeho bát.

Karty – především si nespleťte karty platební s kartami hracími. Visa Gold je sice učiněné eso, ale při Prší s ní asi neuspějete.

Kancelář – během dovolené se zajímejte nanejvýš o kancelář cestovní. Pokud nemůžete zapomenout na tu vlastní, opravdu to není normální. Závislosti na práci se říká workoholismus, a když se něco jmenuje takhle ošklivě, moc zdraví to asi nepřinese.

Křivky – zapomeňte na grafy a myslete na lidské tělo – za příznivých teplotních podmínek, svitu slunce či měsíce a šplounání vlnek získává na atraktivitě. Taková chvíle přichází jen jednou do roka, v televizi po dvaadvacáté hodině to není ono.

Měsíc – běžně je to interval, ve kterém chodí výpisy z banky, ale za vlahých teplých nocí vzpomeňte spíš na objekt na obloze, pod jehož účinky jsou páni zjihlí a dámy povolné.

Ochrana – důvěrné účetní informace za vás chrání banka, na vás je, abyste zabránili nechtěnému úniku těch genetických.

Peníze – nebo život? Samozřejmě obojí!

Pojištění – to se hodí vždycky.

Pokles – nebojte se ho. Vlastně spíše se nebojte tzv. poklesků – taková čokoláda, zmrzlina či nicnedělání spraví náladu, osvěží tělo, pozvednou ducha a dodají optimismu. Je pravda, že askeze je jako investice jenom odloženou spotřebou, ale dejte pozor, aby někdy k té spotřebě vůbec došlo.

Práce – všeho s mírou (viz workoholismus).

Účet – kdy jindy ho pořádně zatížit? Nežijete proto, abyste pracovali, ale pracujete, abyste žili lépe. Nebo to dnes platí jen o uklízení?

Úředník – i on je o prázdninách taky jenom člověk.

Zelená linka – zadarmo si můžete popovídat i o půlnoci, ale jak okouzlit partnera(ku) vám neporadí.

dan_z_prijmu

A co měšec? Přejeme vám, abyste ho měli vždy plný!

prázdniny? Užijte si jich a ať jsou miliónové, i když právě nevyhrajete v loterii!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je výkonným ředitelem společnosti Internet Info, s.r.o. Je absolventem FF UK Praha. Profesně se věnuje marketingu, internetovému prostředí a financím.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).