Hlavní navigace

Názor k článku Jak zabránit exekuci od Anemari - U nás v rodině se to také stalo,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2013 11:21

    Anemari (neregistrovaný)

    U nás v rodině se to také stalo, odběratel dlužil 2miliony, byl chytrý, vše přepsal, rychle vyhlásil bankrot, majetek má zabezpečený, podniká si dál, naši neměli na zaplaceni dluhu 500tisíc, nikoho nezajímalo, že jim dluží 2mega, banka dluh prodala za pakatel a vymahači po nich chtějí 3mega.
    Někde jsem četla, že je u nás 150 soukromých exekutoru a vydělávají miliardy ročně. To je také ostuda, ve většině státu jsou exekutoři pouze státní zaměstnanci, právě proto, aby se nekšeftovalo s exekucemi.
    Jsme rarita a ostuda mezi vyspělými státy a kdo za to může?
    Vláda, stát, paradox je, že na to doplácí celá společnost a ekonomika a přitom by stačilo změnit pár zákonů.
    Jsem přesvědčená, že většina lidi chce své dluhy splatit, ale pokud jim z dluhů pár tisíc udělají desetitisíce a z dluhů pár desítek tisíc udělají statisíce a lidé ví, že to nemají možnost splatit rezignují, nechtějí být celoživotní otroky.
    V Brně zvedli pokutu za jízdu na černo z 500kč na 1500kč, to znamená, že si opět exekutoři pomohou, tak si říkám, proč to dělají, většina lidi si průkazku koupi, nebo jízdenku, ten kdo peníze nemá, bude dál jezdit na černo. Jedna holka mi řekla, kašlu na ně, stejně mi nemají co vzít, žije ze sociálních dávek a tak tak vycházi

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).