Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak využít spolujízdu ve svůj prospěch? od noname - Kdysi jsem velmi rad braval stopare. Taky jich...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2015 9:59

    noname (neregistrovaný)

    Kdysi jsem velmi rad braval stopare. Taky jich byvalo vic nez je ted. Nikdy jsem za to nic nechtel, proste me nebavilo jezdit sam.
    Ted vsak vetsinou jezdim s rodinou, takze ani stopare, ani spolujezdce uz nevyhledavam.
    K nevyhodam pro ridice je ovsem potreba pridat jeste jednu a to dost vyraznou. Pokud se po ceste stane nehoda a spolujezdci se zavinenim ridice neco stane, musi mu to ridic nebo jeho pozustali nahradit. Sice by to mela zaplatit pojistovna, ale bohuzel osobne znam jeden pripad, kdy se cela rodina pozustalych (tri generace - rodice, manzelka, deti) po spolujezdci soudi s vdovou po ridici o nekolik milionu euro odskodneho, bolestneho, usleho zisku a alimentu.

  • 6. 8. 2015 12:45

    Karel (neregistrovaný)

    Máte pravdu. Jeden řidič se mi přiznal, že speciálně na tohle má zvláštní pojistku.

  • 6. 8. 2015 16:35

    Milan (neregistrovaný)

    Ano, to máte pravdu. Spolujízdu přes FB a Jízdomat používám pravidelně. Jezdím za prací každý týden do jednoho většího města. Je to OK zpestření a pokryje mi to náklady na naftu a dálniční známku. Co se týká pojištění, tak raději jsem si pořídil pojištění spolucestujících. Není to nijak přehnaně drahé, ale zase plnění není nijak vysoké. Alespoň něco, no.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).