Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak ušetřit za používání služeb bank a pojišťoven? Tipy z praxe od Jarmila - Vezmu to popořadě: Už první věta je špatně: "buď...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 7. 2018 7:16

    Jarmila (neregistrovaný)

    Vezmu to popořadě:
    Už první věta je špatně: "buď chcete mít pohodlí a vše zaplatíte" - neplatí tak zcela. S účty od mBank a FIO mám pohodlí a NIC NEPLATÍM. Jistě, zbytek mám seskládaný podle mých potřeb, tu a tam něco i zaplatím, ale jsem na tom obdobně jako Patrik Chrz, u kterého už je "varianta zdarma" národním sportem. Prostě nechci nic platit zbytečně, tak se snažím v rémci možností najít tu nejlevnější variantu, pokud už ne přímo zdarma, tak alespoň za nepatrný peníz.

    Nejlepší kurzy při platbě/výběru kreditní kartou - tyto problémy nemám, dodržuji zásadu, že z kreditky se hotové peníze NEVYBÍRAJÍ, protože to jsou drahé peníze. kreditkou platím a snažím se dodržet bezúročné období.

    Levné platby v eurech - kdysi se vyplatilo mít FIO účet v Čechách, vedený v Kč, a FIO účet na Slovensku, vedený v Eurech. Převody byly zdarma nebo velmi levné a ze slovenského FIO-Euroúčtu platby odcházely zdarma. Nevím, jestli to tak ještě je. Bylo to sice poněkud krkolomné, ale co by člověk pro prachy neudělal, že?

    Bankovní účet zadarmo - ano, umí ho vpodstatě každá banka. Ale proč mám hlídat nějaké přiblblé podmínky, jako že mi na účet musí každý měsíc přitéct xx penízů nebo tam musí ležet xx penízů a musím provést 4 platby kartou? Mám účty u FIO a mBank, ty jsou zdarma bez podmínek, takže jakékoli hlídání podmínek je pro mne krokem zpět.
    Pokud to ostatní banky nehodlají akceptovat, jejich problém.

    Jinak se moc těším na další diskusi a na tipy, které se v ní určitě objeví.

  • 17. 7. 2018 7:46

    Lenka (neregistrovaný)

    Taky u Fio a to už hodně dlouho.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).