Hlavní navigace

Názor k článku Jak ušetřit při studiu na platbách do zahraničí? od Patrik Chrz - Blbé je, že ta částka je tak říkajíc...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2013 15:25

    Patrik Chrz

    Blbé je, že ta částka je tak říkajíc "na nic". Na mikroplatební systémy, které žijí z vysokého kurzového spreadu je to moc, na devizovky zase málo (pro ty jsou většinou zajímavé platby od ekvivalentu 100 000 Kč.

    Fortissimo (provozuje Devizy.cz) má u malých plateb docela špatné kurzy (platil jsem platbu kolem ekvivalentu 4000 Kč do Maďarska a dostal jsem horší kurz než u banky, ale i tak se to vzhledem k nízkému poplatku vyplatilo). Samozřejmě vždycky je možné vyjednávat, zejména pokud jde o pravidelné platby, je možné, že by se dalo s jinou devizovkou domluvit, že by to pro ně bylo zajímavé a nabídli by lepší kurzy i poplatky, jediné co mohu doporučit je obeslat si všechny devizové společnosti s dotazem, zkrátka jak se říká "líná huba, holé neštěstí".

    Škoda, že autor nereagoval na můj dotaz - jestli službu MoneyPolo sám zkoušel. Protože podle toho, co píší na webu není možné tuto službu využít na přímý převod do zahraničí na bankovní účet a zůstává tak konkurencí pouze pro expresní hotovostní služby jako Western Union nebo Money Gram.
    Spread u Eura 36 haléřů není žádný zázrak, je to horší, než devizovky, ale zase lepší než banky nebo WU a MG. Ale jestli ještě k tomu počítá dalších 2,5 %, jak píše na svých stránkách, tak už to taková hitparáda není. Zkrátka chtělo by to někoho, kdo službu skutečně vyzkoušel a napsal by jaké konkrétní poplatky platil a jaké kurzy dostal (pak porovnat s kurzem ČNB v daném dni).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).