Hlavní navigace

Názor k článku Jak správně nakoupit zlato? A vyplatí se to? od arsen.lazarevic - Dobrý den, v tomto případě se spíše než...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 12. 2012 13:43

    arsen.lazarevic

    Dobrý den, v tomto případě se spíše než o kritiku jedná o názor. Samozřejmě ho akceptuji, každý člověk může mít odlišný názor, je to legitimní. Znovu jste však také použil v debatě osobní útoky. Odpovím v bodech pro větší přehlednost.

    1. Pan guvernér na tiskové konferenci oznámil, že v případě potřeby dalšího uvolnění monetární politiky, jsou devizové operace dalším nástrojem, který bude použit. Tedy lze očekávat, že v případě prudkého posílení koruny budou podniknuty devizové operace.
    2. Pokud jste zlato nakoupil na počátku 80. let, kdy jeho cena vystoupala vinou spekulací (spekulovalo se i ohrožení dolaru), pak jste samozřejmě tratil. Stejné to je i u investování do akcií - pokud jste je nakoupil předražené v době před splasknutím bubliny, pak jste prodělal. Současných cen zlata se to však netýká.
    3. Zlato je především uchovatelem hodnoty, což prokázalo právě v období stagflace. Pokud se takové období znovu navrátí, pak se bude jednat o bezpečný prostředek jak mít peníze v bezpečí.
    4. Na vývoj eura vůči dolaru jste odpověděl v předchozím příspěvku.
    Tímto jsem nucen tuto debatu ukončit, protože dle mého názoru se pohybuje v bludném kruhu. Pokud budete mít jakékoliv otázky, můžete mi napsat na email arsen.lazarevic@i­info.cz

    S pozdravem
    Arsen Lazarevič

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).