Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak správně načasovat odchod do důchodu, abyste se neošidili o peníze? od karl59 - Vzhledem k neskutečnému „neladu" v evidencích ČSSZ po...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2021 16:10

    karl59

    Vzhledem k neskutečnému „neladu" v evidencích ČSSZ po roce 1989 si zcela jistě požádám o přepočet důchodu nějakou firmu co se tím zabývá . Vzhledem k tomu že byly stížnosti na špatný výpočet důchodu ( údajně až100 tis roč.) muselo dojít zákonitě na obranu ze strany státu nějakým rafinovaným paragrafem . A proto se již nejde odvolat ke špatnému výpočtu ze strany ČSSD , ale musíte k soudu a věřte že tam teprve martýrium začíná mnozí se ani konce nedočkáte !

    15. 3. 2021, 16:11 editováno autorem komentáře

  • 16. 3. 2021 9:22

    Kousavka

    Naprostý souhlas. Pokud něco chcete, musíte k soudu a tam se to táhne, protože jde de facto o politické téma, které si žádný soudce netroufne rozsoudit, tak si to tam přehazujou jako horkou bramboru. Třeba 10 let. On nakonec dotyčný zemře a soud je "vyřešen".

    To ještě nevíte, jaké tance se v tomto státě dělají už asi 20 let, kdy řadě vojáků z povolání a policistů stát neoprávněně odebral výsluhy. Málokdo ví, co to vlastně výsluha je a už skoro nikdo neví, že má taky vliv na důchod. Ti lidi se se státem soudí možná už 20 let a konec v nedohlednu. Ono totiž vždycky dlouho trvá, než příslušným poslancům vysvětlíte, "wo co go". Když už to pochopí a začne se možná jednat, přijdou volby, jsou zvoleni noví poslanci a kolečko začíná znovu.

    Práce při důchodu, abyste si ho zvýšili? Cha, chá! Pokud se najde osvícená duše na OSSZ, tak vám řekne, že státu ani den navíc, vezměte důchod a koukejte si užít zbytku života, dokud jste ještě trochu fit. Neb vzpomínat v domově důchodců na úspěchy budování kapitalismu je k prdu. Vezměte důchod, jeďte konečně do toho Bibione nebo aspoň k Mácháči, doplaťte hypotéku a užívejte si vnoučat. A pokud tedy při důchodu ještě pracujete, tak je to přece hlavně proto, abyste si na to Bibione vydělali, ne?

  • 16. 3. 2021 17:53

    karl59

    přesně tak užít si co to dá , když každého budoucího či stávajícího důchodce trhnou o 100kč měsíčně je to neskutečná suma s malou domů

    16. 3. 2021, 17:53 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).