Hlavní navigace

Názor k článku Jak sledovat televizi úplně zadarmo? Tipy na bezplatná online vysílání od JanM262 - Nevěděl jsem že existuje IPTV ze které lze...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 2. 2020 9:27

    JanM262 (neregistrovaný)

    Nevěděl jsem že existuje IPTV ze které lze nahrávat. A nahrávka je potom uložena ve formě souboru na disku (nějaké mkv, ts, MP4 nebo něco podobného) který můžeš přenést kam chceš nebo je to jenom "offline" přístup který zavedl třeba Netflix, kdy je film dostupný offline ale zase jenom v aplikaci? V každém případě je spousta programů které jsou pouze na satu (typicky zahraniční a mezinárodní stanice), které do kabelu nebo IPTV nikdo nikdy nepustí, případně jsou u kabelových operátorů kteří v Česku nemají síť. Nejsou tak v kompetenci RRTV ale to mě nezajímá. Nejsem právník takže nevím jestli by takové stanice mohl vůbec nějaký český operátor pustit do sítě. Mám třeba francouzkou kartu (systém jednou zaplatit a dále zadarmo) a tyhle programy jinou cestou získat nejde, pokud nepočítám vysílání na webu samotných vysílatelů s geoblokaci a bez možnosti nahrávat a v některých případech nepomůže ani VPN. Tedy zřejmě poslední výhoda satu. Nebo ti v Česku nějaký kabelový nebo IPTV operátor pustí do sítě třeba komerční stanici TF1 nebo sportovní kanál Rai Sport+? Asi ne. Třeba minulý týden ČT Sport nevysílala závod ve sjezdu s Ester Ledeckou a musel jsem to hledat na kanále Rai Sport+ z Itálie, který zřejmě žádný IPTV operátor nemá. Existují vedle legálních i ilegální IPTV operátoři z východních zemí kteří mají i zahraniční stanice ale to není oficiální cesta. Rozšířené jsou v Česku třeba stanice z Německa, kde se dá sledovat Formule 1 zadarmo (přesto že český Sport1 má údajně exkluzivní práva a chce prachy, ale německý RTL (i když jenom v SD) a někdy francouzský TMC to pustí zadarmo a dokonce ve FHD). Exkluzivita práv dneska neznamená nic.
    Jak tu někdo říkal ty problémy s pásmem tak pásmo opravdu dochází a satelity mají jedno z největších (3,6-4,2 a 10-12 GHz + mezitím něco pro cestu nahoru). ČTÚ sice plánuje pásmo 3,7 pro mobily ale nejdříve se bude muset vypořádat s tím že je tam televizní vysílání a zatím není plán na jeho uvolnění podobně jako na uvolnění pásma 700. O tomto problému se ale v Česku moc nemluví.

    14. 2. 2020, 09:28 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).