Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak si vybrat stavební spořitelnu? od . - Když jsem pracovala v České spořitelně, tak tam...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2006 10:58

    . (neregistrovaný)
    Když jsem pracovala v České spořitelně, tak tam klienti chodili doplatit úvěr - dostali od spořitelny oznámení o poslední splátce (pokud platili např. z účtu vedeného jinde než u ČS). Zaplatili, a chvíli byl klid. Pak dostali upomínku o jakési dlužné částce! K tomu se načítaly různé penalizační poplatky ze Sazebníku za upomínky atp. Z pár korun bylo náhle několik set! A pokud klienti přišli vyrovnat úvěr ke konci roku, a díky chybám v systému se úvěr přehoupl do příštího roku včetně poplatků za vedení účtu ... Jediným řešením v té době bylo, že jsme na doklad nesměli psát "poslední splátka" či "doplacení úvěru".
  • 5. 1. 2006 12:08

    Docent (neregistrovaný)
    S Českou spořitelnou jsem měl v tomhle také skvělý zážitek... Měl jsem novomanželskou půjčku ještě z dob bolševika a ČS začla poplatky za vedení té půjčky zvyšovat takovým způsobem, že jsem pojal obavy, že ji normálními splátkami nesplatím.

    Tak jsem poslal na účet částku, aby tam zůstal dluh pár korun a za pár dní jsem poslal dopis, aby mně sdělili, kolik činí zbývající částka včetně úroků. Baba ve spořce se ani nepodívala do PC a napsala sprostý dopis, že půjčka není ani zdaleka zaplacena a že dle jejich výpočtů ji budu splácet ještě 8 let...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).