Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak se pojistit proti vandalismu na autě a na domu? od Jan Smotlacha - Autorka by jeste mela zjistit, kde a jak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 3. 2017 15:49

    Jan Smotlacha (neregistrovaný)

    Autorka by jeste mela zjistit, kde a jak se lze pojistit proti vandalismu - propichani pneumatik na vozidle.... odpoved zni pravdepodobne nikde. Neboli sprejovat na auto je nesmysl, staci propichat gumy, nejlepe z boku-aby to neslo opravit a proti tomu se lze pojistit jen tim ze dam auto do garaze... takze clanek celkem k nicemu, protoze by v prvni rade mel rozebrat vyluky a pak udelat seznam, proti cemu jsem pojisten.... zbylo by par radku velmi nepravdepodobnych udalosti

  • 3. 4. 2017 13:35

    Petr Dufek

    I Vámi zmiňovaný případ lze pojistit - konkrétně Generali by Váš zmíněný případ uhradila viz. VPP HAV 2016/03
    https://www.generali.cz/documents/20182/27616/VPP-HAV-2016.pdf

    A. Obecná část
    článek 2
    Výklad pojmů:
    Vandalismem se rozumí poškození nebo zničení zaparkovaného vozidla prokazatelně úmyslným jednáním třetí osoby; vandalismem však nejsou škody, ke který došlo na zaparkovaném vozidle chybou řidičů (např. nesprávné otáčení, couvání, atd.), škody na vozidle vzniklé při pokusu o vloupání do vozidla nebo při vloupání do vozidla, ani škody, k nimž došlo po odcizení vozidla.

    článek 22
    obecné výluky z pojištění:
    Poškození nebo zničení pneumatik PŘI PROVOZU VOZIDLA je pojistnou událostí jen tehdy, jestliže současně došlo ze stejné příčiny i k poškození jiné části pojištěného vozidla, za které je pojistitel povinen poskytnout plnění.

    Jinými slovy výluka kterou jsem zmínil může být uplatněna pouze v situaci, bylo-li vozidlo v moment pojistné události v provozu.

    Pokud Vám tedy někdo prořízne pneumatiky u zaparkovaného vozidla a máte sjednané Allriskové havarijní pojištění (tj. vč. vandalismu). Pojišťovna Vám dle VPP bude hradit, dle sjednané spoluúčasti a samozřejmě za podmínky, že bylo i nahlášeno u policie ČR.

    Všude to je pouze o tom, vědět co chci mít pojištěno a důkladně se seznámit s pojistnými podmínkami - ono totiž posuzovat pojištění pouze podle ceny není rozumný nápad. Cena je často vykompenzována kvalitou a rozsahem pojistného krytí.

  • 3. 4. 2017 13:54

    Tomáš Marný

    Generali už provozuje krišťálové koule, že dokáže rozlišit poškození vozidla vzniklé vandalismem od poškození vzniklého pokusem o vloupání do vozidla?

    Když někdo bací dlažební kostkou do skla, tak je to co?

    Když někdo poškrábe šroubovákem dveře kolem kliky auta, tak je to co?

    Pochopitelně to, aby se klientovi nemuselo nic platit, že?

  • 3. 4. 2017 14:35

    Petr Dufek

    škody způsobené při pokusu o vloupání do vozidla jsou hrazeny ve chvíli pokud je vozidlo zároveň pojištěno i na odcizení.

    Prokázat úmysl o vloupání lze na základě vylomení zámků - nebo pokud se zároveň i z vozu něco ztratí (např. autorádio)

    Z tohoto důvodu je vždy vyžadována i zpráva Policie ČR, kde je důvod vniknutí uveden.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).