Hlavní navigace

Názor k článku Jak se dělá politika? Stačí správně podat polovinu pravdy od Tom - Myslím, že všechny strany v předvolebním čase používají polopravdy,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 5. 2010 11:52

    Tom (neregistrovaný)

    Myslím, že všechny strany v předvolebním čase používají polopravdy, aby nás chytly na vějičku a dali jsme jim hlas, akorát, že některé míň, některé víc a některé jdou až tak daleko, že myslící člověk musí vidět, že slibují, co nemůžou zajistit, tedy že lžou až za rámec slušnosti. S některými stranami už máme své zkušenosti (to s těmi, které už byly u vesla, nebo se alespoň s těmi velkými vezly) s některými ne, známe ale jejich „vedoucí tváře“.
    A z toho si každý myslící člověk může o nich udělat obrázek a odhadnout, co jim může věřit a co ne a srovnat to s jejich předvolebními sliby. Pak může podle svého ražení (někdy i žaludku) zvolit stranu, kterou bude volit.
    Pan Hovorka má určitě představu, která strana mu nejvíc vyhovuje a kterou proto bude volit. Vybírat podle slibů stran zodpovědně nejde, spíš se řídit podle toho, co strany už dřív slibovaly a co splnily, v čem ustoupily od svých programů, s kým se spojily, kdo je v té které straně, atd.
    Faktem ale zůstává, že toho ČSSD slíbila asi nejvíc, myslí to s námi upřímně. Mě poplatky u lékaře ruinují a jejich zrušení mi umožní si dát o jedno pivo víc a ti nemocní si to holt zaplatí přímo, příspěvek z dividendy ČEZ mi určitě významně sníží účet za elektřinu, tedy pokud se nedostaneme do sporu s pravidly EU, nebo se zase nezvýší poplatek za distribuci, protože se dluhy neplatí, tak nám každému ještě jinak bude přidáno (tady alespoň doufám).
    A jestli se někdy ty dluhy platit budou, tak asi současní slibující politici doufají, že to zaplatí spíš ti naši parchanti, než my, co jsme budovali socialismus. Bohužel nám to ale asi nebudou tolerovat věřitelé a tak může dojít i na nás.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).