Hlavní navigace

Názor k článku Jak se daní virtuální měny? Část zisku odvedete vždy, bitcoin je pro berňák věc od Nucki - V tom článku to psali za zdaňovací období...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2018 13:40

    Nucki (neregistrovaný)

    V tom článku to psali za zdaňovací období se vezmou všechny ziskové i ztrátové obchody a daní se výsledek. Případná ztráta se nepřevádí, případný zisk se daní. Jednoduché jako facka.

    Řekněme, že 1.1.2018 vezmete 10.000 EUR to je váš majetek v EURech a začnete obchodovat za celý rok uděláte 1000 transakcí výsledkem bude, že k 31.12.2018 budete mít buďto EURA nebo Bitcoiny jejichž hodnota je 500.000 EURO. Měli by jste tedy zdanit 490.000 EUR.

    Jenže je otázkou když těch 500.000 EURO bude uloženo v Bitcoinech, které budou v někde v nějaké peněžence tak jak finančák vlastně zjistí že vůbec nějaké BTC máte? Vlastnictví BTC je anonymní. Finančák nemá šanci dohledat kolik BTC vlastníte. Nikdy nezjistí kolik máte BTC adres můžete jich mít tisíce a na každé můžete mí jen BTC v hodnotě pár eur.

    Prostě si nedovedu představit jak tohle finančák řeší.

    Navíc burzy jsou rozsety po celém světě a správce daně nemá naději z nich jakékoli informace získat.

    No a banky sice vidí, že vám chodí na účet peníze, ale to není trestné a dokud není zákon kde máte povinnost prokázat původ majetku tak vás nemohou donutit prozradit za co to máte. Navíc účtů můžete mít po celé EU kolik chcete a opět pochybuji, že správce daně bude hledat všechny účty v celé EU.

    Jinak řečeno finančímu úřadu vůbec nezávidím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).