Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak se bránit proti nevyžádaným telefonátům? od Jaromir - Před časem jsem napsal svému poslanci, jestli by...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2009 15:10

    Jaromir
    Před časem jsem napsal svému poslanci, jestli by taky nešlo u nás zařídit "Don't call listy".

    Zatím bez odpovědi, tohle je ale myslím jediná rozumná cesta...

    Tel. seznam čísel, na které by se (ze zákona) nesmělo volat.

    Nejlepší by bylo to udělat pro celou EU, ať vám pak nevolají nějací Švýcaři, jak bylo napsáno v článku.
  • 3. 3. 2009 20:39

    čtenář petr (neregistrovaný)
    no, zjevně nějací paranoidní rezonéři, zde na pokraji hysterie zůstávají bez schopnosti vlídně vyslechnout a vlídně odmítnout tazatele z telefonního marketingu. Za posledních cca 5 let jsem měl na mobilní číslo směrovány dva "nevyžádané" rozhovory. Nějaký prodej, to jsem zdvořile odmítl a zrovna minulý týden v sobotu, nějaký výzkum (egenturu nebudu jmenovat) . Ale STEM, STEM MARK, GFK a další výzkumné hovory běžně provádějí a to ve všední dny , v sobotu a v neděli výzkumné rozhovory. Vnímám to tak, že hystericky neochotný je pouze kverulant a nepřizpůsobivý prudič. Ve výzkumech se většinou začíná otázkou, jestli jsou ochotni a jestli vůbecmohou věnovat 5 až cca 20 minut a slušně se , dle scénáře ,který čtou ptají a prosí o vyspecifikovaný čas. Jsou instruování, že dotazovaní mohou odmítnou a dále jsou poučeni opakovaným školením , že vulgárně reagujícím dotazovaným nemají oponovat.
    V době vysokoškolských studií jsem si v takovém institutu pro výzkum trhu vydělával a byl za tu práci rád. Se mnou další desítky studentů. Dále jsem si touto prací vydělával při studiu v Austrálii a také bez problémů.
    V této zemi plné kverulantů je mnoho lidí bez rozlišovací schopnosti a promluvit s druhými a vyhovět, či zdvořile odmítnout,z toho je bere amok.
  • 3. 3. 2009 21:04

    anonymní
    nejak jsem nepochopil, co se Vam nelibi na "Don't call listu," ze hned kritizujete autora. Vzdyt to je prece presne zpusob, jak slusne sdelit, ze nechci byt obtezovan temito telefonaty.
  • 3. 3. 2009 21:12

    anonymní
    Asi proto, že už takový seznam, "nemám zájem" existuje, i když je zpoplatněn :-) Některým vadí všechno, že jim volají, že jim nevolají, že je registr a že není avlastně i to, že asi jsou .....
  • 4. 3. 2009 7:17

    Jaromir
    Jako pánové, můžete aspoň psát nicky?

    "uživatel si přál zůstat v anonymitě" odpovídá "uživatel si přál zůstat v anonymitě".

    Trochu diskutérské etiky by neškodilo.

    Don't call list je třeba zřídit ze zákona, aby ho společnosti, které "otravují" lidi byli donuceni využívat (včetně dobrého API pro dané společnosti, které se dá integrovat do jejich systémů). Musí být zdarma. Musí být zaručeno, že někdo "nevytáhne" a nezneužije celý seznam.

    Ten placený don't call list nemá žádné API, takže opravdu jen vypadá na to, že sbírá seznam tel. pro další prodej případně počítá s tím, že nabere pár tisíc mobilních kontaktů, a pak jim za dva roky pošle fakturu na pár tísíc za nedostatečnou "ochranu", která se neuskutečnila.

    Dokud nebude daný Don't call list ze zákona i se sankcemi pro firmy, které budou volat s průzkumy na tel. čísla v něm uvedená a to nejlépe pro celou EU, tak je to celé nanic.

    Jak jsem říkal už jsem před pár měsíci napsal svému poslanci a dále na něj budu tlačit...
  • 4. 3. 2009 6:56

    Jaromir
    Vlídně odmítnout :) ?

    Pro mě jsou volající, stejně jako podomní obchodníci, SPAM atd. čistý odpad, který mě jen okrádá o můj čas.

    Už tím samotným aktem, že mi někdo zavolá, či zazvoní u dveří, pošle SPAM atd. mě vyruší z práce., při čemž je vědecky dokázáno, že návrat k práci (uklidnění, koncentrace) trvá 20 až 30 minut.

    Proto chci don't call listy.

    Já nepovažuji za normální volat lidem na jejich čísla (ať už podle seznamu, či náhodně), a pokud jsi to v minulosti dělal, tak tebou pohrdám.
  • 4. 3. 2009 14:47

    čtenář petr (neregistrovaný)
    no, váš psychologický profil je zajímavý. Prosté názory odíváte do vznešených slov prostých nejen altruismu, ale dokonce materialisticky praktického a obchodního ducha. O obecně slušném lidství nemluvě.O komunikabilitě a touze po informacích též ne.
    Vaše Superego se ještě nedopracovalo ze vzorce " Já jsem, Já chci, To jsem já" do vzorce " Já s tebou ".To je vše a již jsem domluvil. Pohrdat si můžete čím chcete i mnou. Je to vašenegativní volba. Stejně dle toho, co zde uvádítě je váš negativní profil dostatečně obnažen. Zajímám se o to, jaký jste ročník. Na studia by jste se si raději vydělával na jatkách? Než ve výzkumném centru? Jste zavřený systém a směrujete k rigiditě.
  • 4. 3. 2009 16:19

    Jaromir
    Přesně tak, na studia na svou vysokou školu jsem si vydělával na jatkách, kde jsem kuchal miliony ryb, ve smradu, potu tváře atd. :).

    "Prosté názory odíváte do vznešených slov prostých nejen altruismu, ale dokonce materialisticky praktického a obchodního ducha."

    Nemiluju lidi natolik, abych měl orgasmus pokaždé, když mě na ulici/v telefonu/ u mých dveří osloví podomní prodejce. Naopak můj postoj je vyloženě praktický, protože mi šetří můj drahocenný čas před těmito invazemi a obchodní, protože mi tak zůstane více času pro mé podnikání, kterému se tak více věnuji a vydělává mi více peněz.

    Zamyslel ses někdy vůbec nad tím, že takové invaze do soukromí, které provádějí podomní obchodnící jsou negativní? Že lidi vaše služby NECHTĚJÍ, a vy jim je VNUCUJETE?

    Já se chci bavit se svými kamarády, s lidmi, které já oslovím, či s NORMÁLNÍMI LIDMI, kteří osloví mě. Rozhodně nepovažuji za normální lidi, kteří mě vyrušují z práce kvůli svým sobeckým obchodním zájmům jen proto, aby mě okradli o můj čas, a co je horší ze mě vymámili osobní informace. Zamyslel ses někdy nad tím, jak velký je to zásah do soukromí, když někomu nevyžádaně zavoláš? To není altruistické zavolání typu, že ti zavolá dívka, které se líbíš a chce se s tebou sejít. Vy voláte jen proto, aby jste zneužili lidi ke svým sobeckým obchodním zůjmům!

    Za určitý čas pochopí lidé, že je to invaze do soukromí, nyní jsou ještě málo soběstační a až příliš slušní, než aby dali najevo své pravé emoce. Později bude vaše práce PIJAVIC SOUKROUMÝCH INFORMACÍ, A ČASU čím dál tím složitější a to je jen dobře. Lidé tady jsou od toho, aby se sdružovali, pracovali, milova li se, a NE OD TOHO, ABY SE NAVZÁJEM OKRÁDALI O SVŮJ ČAS.

    Jak můžeš vůbec nazývat mě nealtruistou, když vy (jak tu bylo v diskusi popisováno) otrháváte lidi od večeře se svými blízkými jen proto, aby jste na nich spáchali obchodní zvěrstvo a vybíráte si čas, který je pro vás vhodný, kdy je člověk doma, to je mezi 18-19 a 19:30 - 20:30, kdy jsou lidi u TV, či jedí.

    Všichni podomní prodejci jsou pro mě jen lidský odpad, všech forem (ať už tele., či fyzické doma,či fyzické na ulici, či SPAM atd.), jak už jsem řekl jen lidi okrádáte od čas a spůsobujete to, že jsou nevýkonní při své práci, případně je okrádáte o čas se svými drahými, SE KTERÝMI SE CHTĚJÍ SDRUŽOVAT, na rozdíl OD VÁS, vy jste jen sprostí útočníci.
  • 4. 3. 2009 16:10

    Boutadier (neregistrovaný)
    Vás bych chtěl pane někdy potkat :-)

    BTW už se dá koupit výlet na měsíc...tam je klid :-)
  • 4. 3. 2009 16:39

    Jaromir
    :) LOL opravdu jsi si jistý, že budu mít klid na měsíci :) ?

    Na měsíc se lístek koupit nedá, jen do vesmíru, tedy přesněji na oběžnou dráhu, a tam si berou sebou kosmonauti laptopy (své běžné, měli tam dokonce trojana nedávno :)), takže SPAMu a těhle "podvratných živlů" :) se nezbavím ani pěkně vysoko nad naší planetou :).

    Já je prostě nemám rád! Prej nejsem altruista :). Já jsem, ale selektivní :).
  • 4. 3. 2009 11:00

    anonymní
    "Ve výzkumech se většinou začíná otázkou, jestli jsou ochotni a jestli vůbecmohou věnovat 5 až cca 20 minut " - já pro změnu nevlídně odpovídám, kdeže přišli k mému soukromému telefonnímu číslu, které nikde nezveřejňuji.
  • 4. 3. 2009 12:04

    Jaromir
    Přesně na to se je ptám i já :). Jsou děsně oprsklí, takové vtěrky. Volají mi občas na firemní mobil a když jim řeknu, že se dovolali na firmu, tak oni, "no a co" a nebo abych jim dal své soukromé číslo :). To je opravdu na infarkt :), vtěrky totální. Škoda, že se po drátě nedá posílat "hrubá síla".
  • 4. 3. 2009 14:56

    čtenář petr (neregistrovaný)
    no jo, zase jste se zde obnažil, Jsem již znuděn Vás tady diskutovat, ten Váš profil,který zde obnažujete.
    cituji Vás : To je opravdu na infarkt :), vtěrky totální. Škoda, že se po drátě nedá posílat "hrubá síla".
    čtenář Petr: jestli budete takto pokračovat, dopadnete opravdu zdravotně špatně. Hezké dny a více otevřeného optimismu a vstříctnosti. Myslete na svůj srdeční sval. Tomu taková úzkoprsost nesvědčí. Dle Vašich slov myslíte na infarkt, že Vás postihne a na atak, poslal by jste nejraděj někomu "hrubou sílu", to je válečnickou negativní energii. To je zlé především pro Vás. Protože v přírodě funguje zákon gravitace i ten akce - reakce. Rozšiřte své myšlení, dobrá rada od mé maličkosti.
  • 4. 3. 2009 16:24

    Jaromir
    Přesně akce-reakce, já jen ze sebe dávám to, CO JSTE TAM VY TELE-OBCHODNÍCI, zanechali. A tím si ulevuji :), takže mi naopak teď je lépe :). Jen sklízíte co jste zaseli svými invazemi do mého (a jiných) životů. Nechtěl bych mít vaše svědomí...
  • 5. 3. 2009 4:40

    jehovista (neregistrovaný)
    "hystericky neochotný je pouze kverulant a nepřizpůsobivý prudič"
    Ono je tezke takoveho volajiciho slusne vypoklonkovat, kdyz mi volaji nekolikrat tydne na pevnou linku. Pokazde reknu, ze nemam zajem a at uz mi nevolaji, ale vysledek zadny. Ja jsem jeden z nejvetsich klidasu, co znam, ale byt na mem miste nekdo jiny, tak bych mu rozhodne pripadne vulgarity a "neslusnost" nevycital. Cislo uz jsem pred par lety nechal vyradit z verejneho telefonniho seznamu, ale volaji stale.
    Nechapu lidi, kteri tuto praci delaji. To bych snad zil radsi ze socialnich davek, protoze je to vazne pod hranici lidske dustojnosti - neustale poslouchat urazky a osocovani za neco, co neovlivnim(treba to, ze nekomu volam, prestoze uz nekolikrat rekl, ze si to nepreje a ma neverejne cislo). Cely den vytacet "nazdarbuh" cisla a doufat, ze narazim na nekoho v dobre nalade, kdo se necha dobrovolne okrast o svuj volny cas, a ja si budu moci udelat carku.
    Pred par lety jsem take sel na jednu takovou vikendovou brigadu. Sobotu jsem nejak pretrpel, ale v nedeli uz jsem neprisel. Rekl jsem si, ze je to pod mou dustojnost. Mnohem radsi jsem pak sel (za mene penez) delat vykladku kamionu. To je alespon uzitecna prace.
  • 5. 3. 2009 8:39

    Jaromir
    Přesně tak, já jsem taky raději dělal špinavou a smradlavou práci, než otravovat lidi.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).