Hlavní navigace

Názor k článku Jak řídit rizika našeho investičního portfolia? od Pavel - Zajímavý článek. Rady uplatnitelné ale někde ve stabilní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 7. 2015 14:06

    Pavel (neregistrovaný)

    Zajímavý článek. Rady uplatnitelné ale někde ve stabilní ekonomice. U nás nikoli. Pamatuji si, že před 26 lety tu byl naprosto odlišný ekonomicko-sociálně-politický model než dnes. Ta diference byla tak velká, že nebylo možné cokoli z toho uplatnit dále.
    Troufám si říci, že za dalších 26 let to bude stejné. Budou tady zcela nové problémy, bude tu jiný ekonomicko-sociálně-politický model než dnes. Nikdo z těch dnešních kapitánů průmyslu již patrně nebude naživu a i střední generace, ke které se počítám, bude již velmi stará.
    Myslím, že v každém okamžiku by měl rozumný investor myslet na všechna možná rizika a držet určitý podíl ve zlatě, v nemovitostech, ve znalostní bázi, v dluhopisech a konečně i v akciích. A každý rok to přehodnocovat. Osobně bych doporučoval být velmi agresivním investorem jenom do takové částky, o kterou si může člověk dovolit přijít beze zbytku. U mě je to cca 10% portfolia. A i to je podle mě dost. Ovšem přijde-li třeba exploze hypotéční bubliny, dá se i z toho mála dost vydělat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).