Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak "odklánět" peníze? od P2010 - Jaky je rozdil v kampani ktera ma presvedcit...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2012 2:25

    P2010 (neregistrovaný)

    Jaky je rozdil v kampani ktera ma presvedcit lidi aby misto zarovek nakupovali zarivky a v te, ze si maji koupit novy pocitac ci Ajfoun ?

    Pokud clovek neco vyhodnoti jako uzitecne, vyhodne nebo ze to zkratka chce, tak si to rad koupi. Az budou mit lide pocit/dukaz, ze zaplacene penize na danich se jim vraci v podobe nejakeho uzitku, velka vetsina nebude hledat cesty jak se tomu vyhnout.

    Konkretne v CR je v soucasnosti takova predstava samozrejme absurdni.

  • 2. 8. 2012 4:31

    játyon (neregistrovaný)

    Úsměvný komentář. Stejně smysluplný jako "názor" filmového nebo hudebního stahovače, že kdyby stály filmy a hudba míň, tak by je kupoval.

    Nekupoval by nic (i levná dvd z novinových stánků se běžně nahrávají na ulož.to apod.). A podnikatelé budou taky vždy hledat cesty, jak snížit náklady, odvody. Protože každý hledí v první řadě na sebe (pokud ho okolí vůbec nějak zajímá). Znáš snad někoho, kdo by chtěl (za cokoli) platit víc, než musí?

    Pokud se ti v ČR nelíbí, tak se vystěhuj. Nebo udělej něco pro změnu.

  • 2. 8. 2012 8:45

    Sa (neregistrovaný)

    raději bych koupil nový film na DVD (raději BR) za 150-200 Kč, než za stejnou cenu jít do kina. Za x-let starý film už je to moc.

    Jakou má mít člověk morální povinnost při placení daní, když vidí, jak je se státním rozpočtem zacházeno.

  • 2. 8. 2012 14:28

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    „Stejně smysluplný jako "názor" filmového nebo hudebního stahovače, že kdyby stály filmy a hudba míň, tak by je kupoval.“

    V Česku neexistuje ani jeden člověk, který by si stáhl film či hudbu zadarmo a nezaplatil autorovi.

    Mírnil bych se na Vašem místě ve Vašich odsudcích.

    Existují zde autorské poplatky, OSA, Dilia, Integram, sdružení zvukařů a ještě několik dalších. Těmto všem autorských adružením platíme ze zákona poplatky a ne v malé výši.

    Takže nikdo zde zadarmo nestahuje a všichni do jednoho v Česku poctivě za hudbu a film platíme.

    V Česku neexistuje jediný film ani jediný song, který by někdo zde stáhnul zadarmo a nezaplatil za něj. Neexistuje tu žádný film získaný zdarma ani žádný song získaný zdarma.

    Jen pro Vaší informaci: autorské poplatky dělají klidně desítky procent z cen zboží, které podléhají autorskému poplatku. Např. při koupi DVD disku, který mě stojí 5 Kč jde 1 Kč na autorský poplatek + 0,20 Kč DPH. Tedy autorský poplatek představuje zhruba čtvrtinu prodejní ceny.

    Kromě toho existují ještě koncesionářské poplatky za rozhlas a televizi, za který se platí výroba filmů rovněž.

    Takže než něco napíšete – Češi na rozdíl třeba od USA – zaplatili všechnu hudbu a filmy, kterou mají a žádnou z nich nezískali zdarma. V USA naproti tomu řada lidí krade (to je v Česku nemožné ukrást film nebo píseň, platí se za všechno).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).