Hlavní navigace

Názor k článku Jak na předčasný důchod v roce 2019? Musíte mít „odpracováno“ alespoň 35 let od Martin Luther - Český zaměstnanec podle zveřejněných údajů OECD, které jsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2019 13:23

    Martin Luther (neregistrovaný)

    Český zaměstnanec podle zveřejněných údajů OECD, které jsou za rok 2017, odpracoval 1770 hodin. Jeho kolega v Německu 1363 hodin. Za jeden rok odpracuje český zaměstnanec o čtyři sta hodin více. Za čtyři roky dokonce o jeden rok více. A za čtyřicet let aktivního ekonomického života dokonce o deset let více.
    Když něco kritizujete, nemusíte usilovat o kandidaturu a zvolení do Parlamentu ČR. Jedinec nikdy nic nezmění, to je pouze lež pro voliče.
    35 hodin je v Německu v mnoha průmyslových odvětvích, další velké skupiny pracují v 37,5 hodinovém režimu. U nás se, jak jste chybně uvedl, nezapočítává přestávka na oddech do pracovní doby. S přestávkami jde u nás o 42.5 hodin týdně. Uvádí se čistá pracovní doba 40 hodin. Jinak u dvojsměnného provozu je krácena na 38,5 a u nepřetržitého na 37,5 hodin. Pokud Vám nebude ještě něco jasné, rád Vám vše vysvětlím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).