Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak jsem prodával auto do AAA Auto a Auto Esa (zkušenost) od jezevec - přestože o aaa-čkách se vykládají hrůzostrašné historky, taky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2016 0:54

    jezevec (neregistrovaný)

    přestože o aaa-čkách se vykládají hrůzostrašné historky, taky jsem tam velmi dobře prodal auto.
    nastřelil jsem na inzerát cenu 130, s tím že bych šel i na kilo. volali JEN aaačka a esa a štěpánek - nikdo jiný. jinak za celých 14 dní co inzerát visel na seznamu, nezavolal ANI JEDEN privátní zájemce. přitom prodával jsem malé pětidveřové auto dobré značky, s litrovým motorem, plnou výbavou, po pěti letech po prvním majiteli a s najetými pouze 15.000, voňavka jako nová, k tomu koule a osm kol (z toho zimní sada měla najeto asi 600km). myslel jsem si že takovéhle auto chtějí skoro úplně všichni.
    štěpánek mi rovnou řekl že mi víc než 80 nedá, tak tam jsem se zdvořile rozloučil.
    esa - stejný průběh jako dalich - prej když je auto dobré, dobře vám za něj zaplatíme, taky do nabídky potřebujeme nějaká pěkná auta - realita na dvorku 80 a můj smích.
    v aaačkách - první překvapení technik. přesně věděl co dělá, kam šáhnout a co zkontrolovat, kluk kdovíjestli už mu bylo 18, a přitom test drive jak v top gearu a opravdu věděl. žádný blbý kecy o tom kde je škrábaneček - přeměřil si lak, převážil si elektrony, otestoval klimatizaci, vytočil si motor, projel testovací dráhu, věděl co dělá. nad cenou se hluboce zamyslel a zeptal se když mu to tam hned nechám, jestli mi bude vyhovovat hotovost, a jestli mně smí zadarmo odvézt domů, ale že o ceně ještě budeme jednat. tak to bylo druhé překvapení, protože jsem si byl tak jist že mně bude chtít sklepat, že jsme málem nevzali druhé auto, a přijel jsem dvěma autama v podstatě jen ze slušnosti, když byl tak hodnej a pořád volal a sliboval, ale vůbec jsem nevěřil že to může dopadnout.
    takže za auto, které jsem na net střelil za 130 a pustil bych ho za kilo, jsme začali smlouvat na 110, já že pod 120 nejdu, on že se musí jít zeptat šéfa, za deset minut skutečně přišel a že prej teda to opravdu moc chce a 120 mi dá, ale že mu musím zaplatit 5000 za cebii, který mi z toho strhne. spolkl jsem kolik doopravdy stojí cebia, a zeptal jsem se jestli opravdu mi vydrnčí na místě 115 cash - za dalších deset minut jsem je měl v ruce, a odjížděl jak ve snách. a technik mi ještě tvrdil jak je smutnej že jsem mu nevěřil a vzal si druhý vůz, že by mně fakt rád dovezl domů a zadáčo.
    ze slušnosti k aaačkám neřeknu za kolik se to auto pak opravdu objevilo jejich v nabídce, ale cena byla FAKT obscénní. a nevím, kdy to auto doopravdy prodali, ale v nabídce strašilo nejméně rok. myslím že bylo opravdu moc pěkné a opravdu za moc dobrou cenu, po prvním majiteli a s nákupkou 360, věřím že do portfolia se hodilo. na inzerát nezavolal nikdy nikdo.
    zato pak za 14 dní volaly aaačka jak jsem byl spokojen, a přestože jsem měl velkou opravdu VELKOU apriorní nedůvěru, nemohl jsem vystřelit než jen superlativy. buď jsem měl kua štěstí, a nebo je tam dnes cosi jinak.....
    snad mi redakce odpustí, že to vypadá skoro jako reklama.

  • 12. 5. 2016 8:31

    * (neregistrovaný)

    Ono AAA vždy mělo pověst, že se tam dá auto relativně slušně prodat. S nějakou ztrátou, ale prodáš. Dokonce je to vhodné na kuriozity, jako sporťáky a podobné, co se hůře prodávají, vzhledem k většímu obratu kupujících. Jen člověk musí mít dost času, doklady nedávat z ruky, jinak ho tam budou držet a dusit dost dlouho.

    A také vždy mělo AAA pověst, že kupovat je riziko a nesolidní firma. Jednou jsme v rodině sháněli auto, tak ze sportu byla i návštěva AAA. Požadavek na 1.6 s klimatizací. Jistě, máme, přijeďte, rezervujeme pro vás. Na místě 1.4, bez klimatizace. A že prý ta 1.4 jede také pěkně (ne, opravdu nejede), klimatizace není potřeba, a to auto je v perfektnim stavu, vše je originální. Hmmmm, tak proč mají disky znak Pažouta? Prostě, pověsti nelhaly.

    A tu tvoji poentu jsem také nepochopil. V AAA jsi prodal za hned, kdežto na inzerát žádný zájem. A co jako? To jen ukazuje, že za 130 to bylo neprodejné, za 115 prodejné.

  • 13. 5. 2016 22:34

    jezevec (neregistrovaný)

    pointa je v tom, že volaly jen bazary. nikdo se ani nezeptal, jestli bych to nedal za kilo. což tady tvrdí šichni ostatní - že soukromník zavolá a chce slevu. mně se nikdo ani nezeptal. nikdo ani jeden. jinak teda když jinak nedáte, aaačka to pak daly do nabídky za 155. a zřejmě se to prodalo ...

  • 13. 5. 2016 23:13

    xf (neregistrovaný)

    No já nevím jak ostatní, ale já když narazím na něco s přestřelenou cenou, tak pokrčím rameny, a nechám to být.
    Hádám že za tu cenu neprodá, že bude muset jít s cenou dolů (což se také u tebe stalo), ale to už je jeho věc, to musí poznat sám.

    Proč bych měl s ním ztrácet čas, a ještě by to vypadalo, že o něco žebrám, on by se cítil uražen... jako zde mnozí v diskuzi.

    A co si z toho mám vzít, komu mám věřit? Těm jiným, kteří tvrdí že jim volali, a požadovali snížit cenu, nebo mám věřit tobě, který tvrdí že nikdo nezavolal a nechtěl snížit cenu?

    A to je také součástí hry, že volat někomu s přestřelenou cenou, aby se dostal na cenu běžnou, není zajímavé. Zajímavé může pro někoho být, snažit se srazit cenu přiměřenou na cenu podstřelenou - všimni si, že právě to tvrdí ti druzí.

    A to, že AAA inzerovalo za 155 neznamená, že za tu cenu prodali. To jen znamená, že inzerovali.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).