Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak je to s placením výživného na dítě a podle čeho se určuje jeho výše? od Jirka - V poslední době se ÚS v čele s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 3. 2019 19:04

    Jirka (neregistrovaný)

    V poslední době se ÚS v čele s Jirsou zase předvedl. Prý se má přihlížet i k tomu co otec utratí za hazardní hry. Jeho možnosti jsou prý vyšší. Nic proti tomu. Jenže když byl otec ještě ženatý, tak jistě taky hrál ty hry. A NIKDO se nestaral, že zbytečné utrácí a tím vlastně ochuzuje svoje děcko. Ale jinak.
    OZ říká že výživné má pokrýt potřeby nezletilého, aby měl zachovánu životní úroveň jako před rozvodem rodičů a že se na něm podílí oba rodiče podle svých možností a schopností. Nespotřebované výživné se nevrací. U matky se započítává její péče (často žádná není, proto rozvod)
    Ovšem v mnoha rodinách si toho moc nedopřáli, když třeba splácejí hypotéku, nebo splátku na auto což bylo ku prospěchu celé rodiny. Najednou po rozvodu se vidí jen výdělek otce. Další závazky to je jen jeho majetek, který ovšem nezletilý jednou zdědí. Je to pokrytectví a závist.
    V mnoha případech je výživné tak vysoké, že to nezletilý nemůže utratit. Tak se to aspoň odůvodní, že to má na budoucí studium.
    Ovšem NIKDO nekontroluje jak s těmito zbylými prostředky matka naloží.
    Jak říkám faleš,závist, pokrytectví. Co čekat od státních orgánů.

  • 4. 3. 2019 19:10

    Jirka (neregistrovaný)

    Dodávám. Mnohé vyměřené výživné ve skutečnosti sponzoruje matku. Aspoň bude na cigárko a další. Pochopitelně těm matkám kterým se naopak výživného nedostává, ty nemají na advokáta a žádné známe u soudu. Mít známého u soudu je dnes důležitější než před rokem 89.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).