Hlavní navigace

Názor k článku Jak je to s placením výživného na dítě a podle čeho se určuje jeho výše? od Turbozemák - Jarmila: Tak to asi žijete, protože už před těmi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2019 11:45

    Turbozemák

    Jarmila:
    Tak to asi žijete, protože už před těmi cca 14 lety jsem to jako malé děcko pozorovala (bylo mi 11). Naprosto běžně se matka kroutila připlacení alimentů otci, pořád žádala o snížení, na dvě děti platila necelých 1000 korun až do našich 18-ti let!! Od soudu požadovala v případě svěření dětí do její péče 7 000 !!! To je podle Vás normální? Takže otec na plný úvazek s dvěma malýma děckama vystačí z 950 kč na dvě děti a matka potřebuje k té samé výchově 7 000? A než začnete ohledně platů ženských a chlapů, tak si uvědomte, že ona byla díky tomu, že se zbavila dětí de facto svobodná a mohla tudíž dělat jakoukoliv práci bez omezení pracovní doby (mohla tedy více platit na své děti). Nechtěla, stačilo jí to minimum, které si vydělala, pokud možno na černo. A proč žádala o snížení alimentů? Protože chtěla chodit ven s kamarádkami, na diskotéky, plesy apod... Nikdy jsme s matkou nebyli na výletě, v kině nebo tak. Šetřila si ty peníze pro sebe. Kdybych byli v té době v její péči 100% by ty peníze od otce využívala hlavně pro sebe.

    A ohledně souzení se o alimenty. Představte si, že ne každý otec souhlasí s tím, aby byly děti v péči matky, bojuje o ně nebo se mu prostě jen nelíbí ta představa toho živit svojí ex i další dekádu po rozvodu. Nedivím se jim. Sama jsem byla kolikrát na partnera oprsklá, když přišel pozdě z práce, nadávala jsem, že je nervní a spol..A pak jsem si to uvědomila, vždyť on je na několik let finančně zodpovědný za další dva lidi!! I když to dělá rád, tak pořád má obavy, aby to všechno zvládnul a podobně. A pak zůstane ženská s průměrným platem s děckem sama a není schopná vyjít s penězi jak svými, tak těmi, které dostane od bývalého?

    Jak už jsme to psala výše, znám spíše ty případy, které si ztěžují na to, jak nevýjdou s penězi, ale nový mobil je nutnost, auto je nutnost, nejlépe nějaké novější, ať nevypadám jako socka a děcka ověšené ve značkových hadrech. Proč? Je to snad nutnost? Dále se ještě předhánějí, která z nich nakoupila více dárků na Vánoce a kdy už začali. Ideální doba je květen, aby do Vánoc stihli utratit aspoň 20 klacků za nesmysly, které ty děti vůbec nepotřebují. Nechápu tu dobu, kdy se každý snaží narvat do vyšší třídy, přitom na to absolutně nemá prachy ani lokty. A víte co? Měsíčně jsem brávala čistého před mateřskou i klidně okolo 30 tisíc a stejně jezdím ve staré oktávce, protože je mi to úplně jedno co si o mě myslí sousedi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).