Hlavní navigace

Názor k článku Jak finanční krize ovlivňuje běžné finanční produkty? od jan novak - Vážení střadatelé, to se týká i redaktorů na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2008 8:15

    jan novak
    Vážení střadatelé, to se týká i redaktorů na tomto servru.

    Jsem znechucen našimi politiky. Pohleďme na scénu co se odehrává ve světě financí u nás v česku. Opět jako v letech 50tých nám vláda maže med kolem huby. Vydává prohlášení, která jsou jen planými prohlášeními a skutek zatím v poslaneckém nedohlednu.A to je ono.
    Proč začínám takto ?? Legislativa není schopna , čili je neschopná, zavést okamžitá opatření k pojištění vkladů v bankách. Po mém dotazu v KB je slibované pojištění vkladů v rukách parlamentu české republiky, který se bude samozřejmě dohadovat o procentech a výši a způsobu a zvyšují riziko toho že nebude pojištění v platnosti v případě skutečného krachu. TAkže vážení skutečnost je taková že se klidně dál strachujte o svě úspory.
    Obdivuji rovněž redaktory , kteří podmíněným způsobem píší o pojištění vkladů. jako by už toto pojištění na 50% bylo v platnosti a jako kdyby v případě zítřejšího krachu bylo již vše zajištěno a v bezpečí. Páni redaktoři vzpamatujte se a napište skutečnost jaká je.
    Nenechte se ukolébat prohlášeními vlády, jsou to jen prohlášení , která nejsou podložena vydaným zákonem ani smluvními dodatky ke vkladům v bankách.
    Každá banka Vám s radostí odpoví , že bohužel tento zákon o navýšení ručení za vklady na bance není ještě v platnosti.
    Kdo si to s námi hraje?? Komu mám nechat své životní úspory??
    Jsem důchodce a stát mi vyměřil setsakramensky špatný důchod a to co jsem si vydělal jsem si vložil na pár korun úroku, které my vylepšují důchod.
    Jak vlastně funguje ten kapitalizmus?? Pane Kalousku , vystudoval jste na náklady státu , nemusel jste jako dítě u lékaře dát ani korunu za léky ani prohlídku. bylo o vás zdarma postaráno ve školce, a dnes chcete mně obrat o peníze?? vždyť z mých dani jsem vás jako chlapce financoval.
    Bezohledně , bez skrupulí , bázně a hany si s nám itento systém vytře oči. A potom si může vzít každý volební lístky a bude vědět koho má volit. Pane Kalousku vy to už nebudete v žádném případě.
    Je to takové memento pro poslance a výstraha pro naše zákonodárce , kteří jsou neschopni , latinsky se to nazývá jinak , ale to si najděte v encyklopedii.
    Již za vlády komunistů se říkalo že ryba smrdí od hlavy.
    Jsem rozhořčen a znechucen vlastnostmi lidstva, chamtivosti a chutí obrát druhého o jeho chléb, o penězích ani nemuvím.
    Nic jiného v tom nevidím a tak se vážení poslanci RYCHLE rozhoupejte nebo vaše děti budou okusovat suchý chléb. Nebojte se vaše úspory ve švýcarsku přijdou v niveč, je docela možné že se za svými úsporami nebudete stačit ani podívat. Nepovažujte tento příspěvek za hanlivý za takový který sem nepatří. Bylo by dobře aby si jej přečetla právě odborná veřejnost , která je slepá , přesně tak jako byly komunisti slepí k připomínkám obyčejných lidí. Dnes už komunisté vědí kde udělali chybu, lhali kde se dalo , přece obyčejný člověk nemusí vědět vše. A jak je to dnes?? opět nám bude vláda a poslanci věšet bulíky na nos a dávat na hlavu černý pytel??
    Že to nepatří do ekonomické rubriky?? Ale patří , jen si vážení ekonomové nestrkejte hlavu do písku. A konejte rychleji než parlament.
    Ještě jeden malý dotaz k bankám. Proč banky samy nezvednou záruky dříve, než jim to nařídí zákon ?? Bylo by to proti obchodním zvyklostem a dobrým obchodním mravům ? Vždyť jsou přece tak zdravé a plné financí a elánu pomoci svým klientům , za které by položili život. Nebo jde zase jen v první řadě o peníze a kladné výsledky hospodaření?

    Ze světa důchodců Vás zdraví Klient KB, ČSOB, ERSTE BANK, ČS, atd
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).