Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak by se vám líbila půlroční výpovědní doba? od Patrik Chrz - Ta výpovědní lhůta podle délky předchozího zaměstnání není...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2008 5:52

    Patrik Chrz
    Ta výpovědní lhůta podle délky předchozího zaměstnání není zrovna dobrý nápad (obzvláště když se k tomu přičítá i délka předchozího zaměstnání). Už takhle jsou starší zaměstnanci "neatraktivní" a což teprve když jsou téměř nepropustitelný.
  • 9. 4. 2008 6:45

    Michal Kára (neregistrovaný)
    Co jste cekal ;-) Typicky vysledek takovyhle "ochranarskych" opatreni je naopak jeste vetsi znevyhodneni "chranene" skupiny...
  • 9. 4. 2008 9:00

    anonymní
    Až budete patřit i vy do té "starší" skupiny a najednou třeba bude vaše zdraví haprovat a zaměstnavatel se vás v co nekratší době zbaví - to bude paráda ...
    Zatím jste moc životních zkušeností a moudra (co čtu vaše příspěvky na Mešci) nepobral. Jak bylo v porotě na Febiofestu - zatím jste svou výhru z deníku Metru nijak nekomentoval, ač jste byl tázán ?
  • 9. 4. 2008 9:32

    Jimmy (neregistrovaný)
    Když se vás zaměstnavatel bude chtít zbavit, tak se vás prostě zbaví, i za ceny velkého odstupného. Ovšem s vidinou velkého odstupného, nebo mnoha měsíční výpovědní doby (což je v podstatě totéž) vás už pak žádný další zaměstnavatel nepřijme.

    Sice zamrzí se draho zbavovat dlouholetého zaměstnance, ale vzít si nového potencionálně drahého zaměstnance, to udělá jen blázen.

    Takže takováto ochrana vždy dosáhne pravého opaku.
    Např. u nás do 16ti let smíte pracovat jen 6 hodin denně. Výsledek je, že do 16 brigádu neseženete.
  • 9. 4. 2008 9:35

    ja (neregistrovaný)
    Pokud patrite do te starsi skupiny a mate slusnou praci, tak byste byl urcite rad za delsi vypovedni lhutu.

    Ale podivejte se na to z druhe strany - jste starsi a praci nemate. Co pak? Prijdete za zamestnavatelem a ten bude hned vedet, ze kdyz Vas zamestna, tak se Vas pak zbavi jen po pulrocni vypovedni lhute?
  • 9. 4. 2008 9:37

    Patrik Chrz
    Problém je v tom, že všechna tato ochranářská opatření ochraňují (ty momentálně) ZAMĚSTNANÉ, pokud se ale tento starší člověk stane nezaměstnaným, bude o to hůř shánět nové místo, protože nový zaměstnavatel bude vědět, že je prakticky "nepropustitelný" a to je podle mého názoru mnohem horší, než to, jestli bude výpovědní lhůta dva nebo šest měsíců, protože nezaměstnaný pak (částečně i kvůli tomu) může být i několik let. Ještě bych chápal, kdyby se brala doba zaměstnání u toho konkrétního zaměstnavatele, ale brát celkovou dobu zaměstnání nedává logický smysl.
    Ohledně Febiofestu - jo, bylo to zajímavé, viděl jsem filmy, na které by mě ani nenapadlo zajít, třeba mě hodně překvapily estonské filmy, musím přiznat, že jsem na ně šel s dost velkými předsudky, ale byl jsem velmi (mile) překvapen. Bohužel moji "oblíbenci" se nedostali ani do první trojky :-( Nejvíce se mi líbil německý film "Fata Morgana", i když v tom částečně hraje roli fakt, že němčinu mám rád, protože mě živí :-)
  • 9. 4. 2008 11:11

    anonymní
    To by pak ale zaměstanavatelé nemohli zaměstnávat nikoho. Každý, koho by nabírali, by měl nějakou výpovědní dobu. A zaměstnávat jen mladé, nezkušené - vždyť je to diskriminace! Když starší občany nechce nikdo zaměstnat, tak ať jim vláda umožní jít do důstojného důchodu předčasně. Jinak je zcela nelogické, aby vláda na jednu stranu prodlužovala věk odchodu do důchodu a na druhou stranu nebyla práce ani pro ty mladší v produktivnějším věku. A nezapomeňme, že výdělek z práce v předdůchodovém věku se počítá na vlastní důchod, tzn. že občan plácající se nezaviněně mezi špatně placeným zaměstnáním, nemocí, podporou a já nevím, co jej ještě neblahého jej může potkat pak následně pobírá i nízký důchod, nehledě na to, že si z předdůchodových almužen ani sám nemůže hradit nějaké penzijní připojištění ve výši odpovídající důstojnému zabezpečení v důchodu, k čemuž je neustále současnou vládou vyzýván. Když budu brát plat 60 tisíc (a čerstvé chlebíčky každý den zdarma), jistě je z čeho spořit na pozdější léta než z platu 12 tisíc, ze kterého si ještě musím místo těch chlebíčků něco jinačího hradit sám.
    Pokud zaměstnavatel nemá na to někoho zaměstnávat (se všemi důsledky), tak ať nikoho nezaměstnává. Ať si dělá sám na sebe.
  • 9. 4. 2008 11:29

    Patrik Chrz
    1) důchod se již nepočítá z výdělku těsně před důchodem, ale z dlouhodobého výdělku, výsledně za celý život, momentálně od roku 1986
    2)
    Pokud zaměstnavatel nemá na to někoho zaměstnávat (se všemi důsledky), tak ať nikoho nezaměstnává.

    Tak tohle nechápu, nejdřív si stěžujete, že se je problém pro starší lidi sehnat práci a pak hned, že když zaměstnavatel "nemá na to" někoho zaměstnat, ať ho tedy nezaměstnává.
    Podle mě je pořád je lepší, když někoho zaměstná - protože i ten "mladý, perspektivní muž do 35 let" bude někde "chybět", kde místo něj vezmou třeba staršího člověka, než když nezaměstná nikoho!
    Věk odchodu do důchodu se prostě prodlužovat musí, protože se zvyšujícím se průměrným věkem prostě není dost peněz na to tolik důchodců živit (nevýhoda důchodového systému s průběžným financováním).
    Starší člověk si ke svému novému zaměstnavateli přináší určité vlastnosti které ho na jednu stranu zvýhodňují (zkušenosti) na druhou znevýhodňují (nižší pracovní tempo, menší flexibilita, menší "náklonnost" k novým technologiím, výhled kratšího "setrvání" na místě) a je na zaměstnavateli, aby si řekl, jestli se mu to vyplatí, nebo ne. Pokud "na misku vah" příhodíme další nevýhodu (delší výpovědní lhůtu) je to mínus jen pro tohoto zaměstnance. Teď je to ještě dobré, firmy mají obrovský hlad po lidech, stačí se mrknout do novin, které jsou plné inzerátů, ale jak nastane recese, budou mít tito "zvýhodnění" lidé smůlu a pokud se dostanou mimo pracovní proces ztratí jednu z mála svých výhod - praxi a pak už budou mít teprve problém něco sehnat.
  • 9. 4. 2008 22:31

    anonymní
    Pokud člověk v závěru svého produktivního věku za mizernou mzdu, tak ta mizerná mzda mu zkrátka budoucí důchod sníží, zrovna tak jako předčasný odchod do důchodu. Pro někoho pětistovka nebo tisícovka nejsou peníze, pro důchodce s 10ti tisícovým důchodem je to dost - i celá desetina !

    Zrovna tak jako starší člověk má svá negativa (pomalý, nevýkonný ...), tak zrovna tak je má i ten mladý (zbrklost, nezkušenost, znalost teorie ale nikoliv praxe ...). Já osobně jsem byl svědkem mnohého novátorství mladých zlatokopů, kde však čas ukázal, že novoty byly k prdu a vrátilo se vše k původnímu (různé personální audity a redukce pracovních míst). Pak si můžete v tisku přečíst, jak úžasné jsou nabídky úřadů práce - bodejť by ne - za ty peníze, odpovědnost, pracovní náplň nestihutelná ani za 25 hodin denně bez oběda , žádné soukromí, jeden zahamusený hajzl na 50 pracovníků bez teplé vody - nedivme se, že to nechtějí dělat ani UKáčka ...

    Ve většině vyspělých států firmy přišly dávno na to, že starší pracovníci firmě přinášejí daleko vyšší užitek než mladí, hezcí, kreativní ... To bychom ale také museli být vyspělý civilizovaný stát bez budování ranného kapitalismu jdoucí ještě oklikou někam přes Balkán ...
  • 10. 4. 2008 5:01

    Patrik Chrz
    Já nevím, co byste vlastně chtěl. Mají snad firmy povinně zaměstnávat určitý podíl lidí podle věku (stejně jako je to nyní u lidí se zdravotním postižením)? To je věc každé firmy, pokud si myslí, že jim přinesou větší užitek lidé mladí a krásní, ať to zkusí - a možná na tom vydělají a možná na to "dojedou". Mládí ani stáří není žádná kvalifikace nebo zásluha, vždy je důležité, co umí ten konkrétní člověk.

    Ale ono je to vlastně jedno, protože pokud toho "mladého a krásného" zaměstná firma A, tak firmě B nezbude nic jiného, než zaměstnat "zbytek". Možná, že na tom i vydělá.

    Ano, jsme za vyspělými západními státy (skoro ve všem), máme prostě dvě generace "zpoždění" a to hned tak "nedorovnáme", něčím si tyto státy projít musely taky, něčím ne, protože historické souvislosti byly v době jejich rozvoje jiné (např. nedostatek mužů po II. světové válce).

    Nabídka práce je nyní opravdu široká, sám jsem před necelým půl rokem měnil místo a zaměstnavatelé jsou ochotni platit až nesmyslné sumy, aby vás získali, svoje současné místo jsem sehnal normálně na inzerát v bezplatných novinách, ani jsem ho nijak extrémně nehledal, prostě jsem cestou do práce četl zajímavý inzerát a řekl jsem si, že to zkusím.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).