Hlavní navigace

Názor k článku Jak by se vám líbila půlroční výpovědní doba? od anonym - To by pak ale zaměstanavatelé nemohli zaměstnávat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2008 11:11

    anonymní
    To by pak ale zaměstanavatelé nemohli zaměstnávat nikoho. Každý, koho by nabírali, by měl nějakou výpovědní dobu. A zaměstnávat jen mladé, nezkušené - vždyť je to diskriminace! Když starší občany nechce nikdo zaměstnat, tak ať jim vláda umožní jít do důstojného důchodu předčasně. Jinak je zcela nelogické, aby vláda na jednu stranu prodlužovala věk odchodu do důchodu a na druhou stranu nebyla práce ani pro ty mladší v produktivnějším věku. A nezapomeňme, že výdělek z práce v předdůchodovém věku se počítá na vlastní důchod, tzn. že občan plácající se nezaviněně mezi špatně placeným zaměstnáním, nemocí, podporou a já nevím, co jej ještě neblahého jej může potkat pak následně pobírá i nízký důchod, nehledě na to, že si z předdůchodových almužen ani sám nemůže hradit nějaké penzijní připojištění ve výši odpovídající důstojnému zabezpečení v důchodu, k čemuž je neustále současnou vládou vyzýván. Když budu brát plat 60 tisíc (a čerstvé chlebíčky každý den zdarma), jistě je z čeho spořit na pozdější léta než z platu 12 tisíc, ze kterého si ještě musím místo těch chlebíčků něco jinačího hradit sám.
    Pokud zaměstnavatel nemá na to někoho zaměstnávat (se všemi důsledky), tak ať nikoho nezaměstnává. Ať si dělá sám na sebe.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).